Raadiosaatejuht Kirsti Timmeri hinnangul peaks ka Eesti minema nn Ameerika teed, kus on seadusandlusega reguleeritud, et täiskasvanu peab ööpäevaringselt imiku läheduses olema.

Kirsti Timmer ütles tänahommikuses saates “Terevisioon” koos autoga teisaldatud imiku juhtumit kommenteerides, et tänapäeval on loodud kõik võimalused selleks, et ema saab lapse autost kaasa võtta ning ei ole vaja jätta last poe ukse taha või autosse magama, vahendab ERR Uudised.

Timmer rääkis ka, et kuigi tal on oma aed, ei jäta ta oma last kunagi üksi õue magama. “See on minu laps ja ma tahan, et kui mu laps ärkab, siis ta ei pea hakkama nutma,” põhjendas Timmer.

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektor Signe Kivi ei uskunud aga, et vanemate hoolitsus sõltub sellest, kas see on seadusega reguleeritud või mitte.

“Võib-olla ka need juhtumid sunnivad meid rohkem rääkima ja mõtlema, mida rohkem võiks laste heaks teha, et tõepoolest oleks turvalisem. Ma ei ole kindel, et see seadus välistaks selliseid juhtumeid,” kommenteeris Kivi koos autoga teisaldatud imiku lugu.