Reet Härmat on tunnustatud Eesti meigikunstnik. Millised on alanud kevade moetoonid ning mida soovib ta inimestele kevadeks?

Millised on algava hooaja meigitrendid ning peamised värvitoonid?
Kevad-suve meigitrendid on lihtsad aga rabavad! Ette võib kujuta  täisõites õunapuud. Piisavalt ette aimatav, kuid siiski hingematvalt kaunis. Uue hooaja ilus pole rõhk täiuslikkusel nii nagu möödunud hooajal, ega nii viimistletud –  pigem värske ja valgust peegeldav. Palju on läikeid, kreemikaid tekstuure, loomulikkust. Toonide voolavus on võtmesõnaks. Värve jagub kõikjale, julge toon huultel või silmameigis, käiku läheb troopiline gamma – kollane, türkiissinine, roheline, oranž, erkroosa. Küll aga on värvilistele toonidele hõrk hommikukaste peale heidetud, värvid justkui kumavad läbi siidipaber teie näol. Valge esineb modernselt rahustavalt kogu selle värvi virr-varri sees. Eraldi teemana on tähtsal kohal ka naiselikud pastelltoonides meigid. Kulmud on kaunilt kõnekad ja põsed romantiliselt roosad. Ka tume silm õhtumeigis ei ole kuhugi kadunud. Lase huultel julgelt rääkida sinu eest, neoonroosa, fuksia, melonitoon on in.

Meik või loomulikkus?
Muidugi oled õnneseen kui end ilma meigita tunned mugavalt, kütkestavalt ja kaunilt. Kuid tihti on pikk ning pime talveperiood meie naha kallal pisut hävitustööd teinud ja jume vajab poputamist  ning järeleaitamist. Minu motoks on – meik on minevik, piisab õrnast jumestusest. Tänapäeva jumestustooted on nii intelligentsed ja hooldavad, et oskuslikult tehtud meiki ei näe keegi, sa lihtsalt särad!

Milliseid lihtsaid nippe soovitate, et särada ka kuuma päikese käes suvel?

1.  Kasuta päikesekaitsefaktoriga kreemi kui viibid päikese käes. Eelista looduslike koostisainetega tooteid.
2.  Erksad toonid küüntel rõhutavad kaunist päevitust.
3.  Läbikumavad, kerge läikega huulevärvid. Toonitud huulepalsamid on kahekordselt head, hoolitsevad ja annavad huultele värvi.
4.  Kerge kuldse sädelusega kehaõlid või kreemid! Sinu nahk vajab suvel ekstra niisutust ja kuna suvel on paljast ihu rohkem riiete alt näha, siis on kena sillerdus nahal alati teretulnud. Ja ilus vaadata!
5.  Mineraalide sisaldusega meik või BB, CC kreemid jumestuses. Suvel lase näol meigist puhata, aga ega päris “meigipaastu pidama“ ei pea, kasuta lihtsalt õhema tekstuuriga jumestuskreeme ja kreemja koostisega põsepunasid-lauvärve.
6.  Õli on hea ka juustele, kasuta taimseid naturaalseid õlisi kaitsmaks oma kiharaid liigse kuivuse ja soolase merevee eest.

Kui palju naised teilt oskavad nõu ja abi küsida?

Tänu FB olemasolule olen kättesaadav kogu maailmale. Internet on teinud kontaktiloomise eriti lihtsaks. Kuid kindlasti üritan vastata igale kirjale, mis mulle laekub! Enne Facebooki teket oli parem kontakt kliendilt-kliendile edasi antud info. Juba poolteist aastat olen tegev Anne & Stiil ajakiras ilutoimetajana, nii jõuavad minu iluteadmised ja uudised pea 40 000 naiseni Eestis. Lisaks teen  koos õe Loorega iluteemalisi lookesi Naised24 rubriiki Ilu-lounge. Raamat „Jumestusjutud“ idee sündiski sellest, et minu kliendid pidevalt pommitasid mind jumestusalaste küsimustega ja meiginõuannete soovidega. Nüüd saab paljudele küsimustele sealt vastuse nii pildis, kui ka tekstis.

Kas Eesti naised järgivad trende või eelistavad pigem lihtsust?

Eesti naine on targalt trende järgiv. See tähendab, et ei lähe hulluks mõne moeröögatuse peale ja alati oskab valida sellise sisemise stiilitundega just selle õige tooni ja toote. Vahel vajab Eesti naine lihtsalt veidi julgustust – vahetada huulepulga tooni või lauvärvi.

Mida toob teile algav kevad ning suvi?

Minule toob algav kevad ja suvi palju rõõmust toimetamist Anne & Stiili Ilustuudio ürituste kallal ja „Jumestusjutud“ meigiraamatu põneva lisaprojekti elluviimisel.

Milline oleks teie “ilusõnum” meie lugejatele?

Olla armunud iseendasse ja ümbritsevasse maailma. Hoolitseda oma tervise eest. Tunda rõõmu puhkevatest pungadest ja hoida sära silmis. Puhata ja mängida ka , mitte stressata – meil on üks elu!

Ja alati üks fuksiaroosa huulepulk käekotis — see toon huultel muudab hetkega sinu jume värskusest pakatavaks ja naeratuses kumavad hambapärlid ekstra valendavaks.