Nõmmele taas dzässihelisid toov festival Nõmme Jazz pakub 6 kontserti, mis toimuvad kõik erinevates kohtades.

Glehni lossis esineb maailma üks huvitavamaid tromboonimängijaid Bob Ferrel USA- st. Bob on esinenud koos tuntud artistidega nagu Ella Ftizgerald, Sarah Vaughan, Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi ning erinevate koosseisudega rännanud kogu maailmas.

Ta on omanimelise ansambli Bob Ferrel Quartet ning New Jersey Sackbut Ensemble juht. Bob´i kõrgema kvaliteediga dzässimprovisatsioonile annavad oma panuse Tõnu Naissoo, Toivo Unt, Brian Melvin ning Eduard Akulin.

Nõmme Rahu Kirikus annab kontserdi Tiit Kikas, kelle kava koosneb suures osas lugudest tema sooloplaadilt “String Theory”, kuid enamate dzässilike nüanssidega.

Noortelt esinejatelt on festivali kavas 3 kontserti. Nõmme Muuseumis saab kuulata Otsakoolis õppiva noore andeka kitarristi Kusti Lemba triot, kus solistina teeb kaasa Teele Viira. Nõmme Lunastaja Kirikus mängivad omaloomingut, dzässistandardeid ja vaimulikke rahvaviise Joel ja Heikko Remmel, kes jätkavad muusikuteed oma isa, Taavo Remmeli jälgedes.

Nõmme Kultuurikeskuse
kammersaalis esineb noore ja juba palju jõudnud naisbassisti, Mai Jõgi dzäss-roki mõjudega trio kuhu kuuluvad Raimond Virsa kitarril ja Joosep Voolmaa trummidel.

Festivali lõpetab Kultuurikeskuse saalis toimuv kontsert, kus esineb 2 ansamblit. USA- s elava armeenlasest pianist Vardan Ovsepian Trio esituses saab kuulda nii Vardani kui tema Eestis elava kontrabassimängijast sõbra Ara Jaraljani loomingut. Trios teeb kaasa Eesti tipptrummar Tanel Ruben.

Ansambel on teinud koostööd erinevate tuntud solistidega ning Nõmme Jazzil esinetakse koos Läti ühe parima ja väga sarmika naislaulja Jolanta Gulbega.

Piletite eelmüük Piletilevis. Piletite hinnad 30 – 350. Nõmme Muuseumis on kontsert tasuta.
XI festival Nõmme Jazz 2009 toimub Tallinnas, Nõmmel 29.- 31. oktoobrini.

N. 29. okt kell 20.00 Glehni lossis BOB FERREL (USA)
R. 30. okt. kell 19.00 Nõmme Rahu kirikus TIIT KIKAS
L. 31. okt. kell 15.00 Nõmme Muuseumis KUSTI LEMBA TRIO, solist Teele Viira /tasuta
L. 31. okt. kell 17.00 NõmmeLunastaja kirikus REMMEL & REMMEL
L. 31. okt. kell 18.30 Nõmme Kultuurikeskuses Mai Jõgi Trio
L. 31. okt. kell 20.00 Nõmme Kultuurikeskuses Vardan Ovsepian Trio / Jolanta Gulbe & Riga Groove Electro