10.okt 2009, algusega kell 18:00 on Pärnumaal Tõstamaa mõisas kontsert “Roosikrants”. Esinevad Ann Wallström (barokkviiul, Rootsi) ja ansambel Corelli Consort ajastu pillidel.

Pärast publikurikast kontserdisuve alustab agentuur Corelli Music uut hooaega. Müstilise varjundiga kavas „Roosikrants“ astuvad publiku ette ajastu pillidel esinev barokkansambel Corelli Consort ning üks hetkel Euroopa hinnatumaid varajase muusika asjatundjaid, rootsi muusik Ann Wallström barokkviiulil.

Kava „Roosikrants“ on oma nime saanud 17. sajandi tšehhi-austria helilooja Heinrich Ignaz Biberi sonaatide järgi, mis esitajalt nõuavad suurimat virtuoossust ja publikule pakuvad hinge kinni hoidma panevat helilist tulevärki. “Roosikrantsisonaatide” esitamisel kasutatakse „vale“ häälestust, mis lisab viiuli kõlale müstilisi värve. Agentuuri Corelli Music hooaja 2009/2010 avakontserdid on haruldane võimalus seda harva kuuldavat barokiajastu virtuoossuse paraadi Maarjamaa pinnal nautida.

Rikkalikus kavavalikus kõlab Biberi kõrval Corelli, Romani, Scarlatti ja teiste barokiaja heliloojate kammermuusika. Barokkmuusika esitused omaaegsetel pillidel nii eesti muusikutelt kui ka väliskülalistelt on agentuurile Corelli Music toonud suurt tunnustust.

Tõstamaa (Testama) mõisa on esmakordselt mainitud aastal 1553, praeguse härrastemaja ehitamist alustati 19. sajandi algul. Mõisa peahoone on tõeline vaatamisväärsus – kaunis fassaad, siseruumid täis omapäraseid detaile, 1997. aastal tehtud remondi käigus avastati paljudes ruumides ainulaadseid lae- ja seinamaalinguid.

Enne kontserti ning kontserdi vaheajal töötab kohvik. Kontserdi pikkus koos vaheajaga 2 tundi.

PILETID:
150.- / 100.-
Piletilevis, Statoilis ja võimalusel tund enne algust kohapeal
Sooduspiletid: pensionär, õpilane, üliõpilane, õpetaja, invaliid ja tema saatja, Eesti Interpreetide Liidu liige