1. oktoobril algusega kell 20:00 esinevad Rock Cafes Mahavok ja Kare Kauks. Mahavok on kõrge kullaprooviga pop-rock ansambel ning tänu sellele kõlab nende 80. aastatel loodud muusika jätkuvalt paljudes Eesti raadiojaamades ja taas ka kontserdilavadel.

Mahavoki nime all esineti esimest korda 1982. aastal. Heini Vaikmaa värskete kujunditega muusika ning head ja karismaatilised vokaalsolistid tõid ansamblile lausa uskumatu edu nii Eestis kui kaugemal. Ansambli solistidena on kaasa löönud Marju Länik ja Karl Madis, kuid suureks laulis ansambli Kare Kauks. Tartu muusikapäevadel võideti grand prix 1987. aastal ja samal suvel pälvis Kare Kauks esikoha rahvusvahelise lauljate konkursil Jurmalas Heini Vaikmaa lauluga “Mägede hääl”. Tolle aja kohta on lausa hämmastav, et Moskva lehtede aasta laulude poptabelites pälvis eestikeelne lugu neljanda koha.

Kare alustas oma karjääri jazzlauljatarina ning esines koos Villu Veskiga 1986. aasta Tbilisi jazzifestivalil. Sama aasta sügisel kutsuti ta Mahavoki solistiks. Kontserte anti Eestis ja Venemaa avarustel. Siis ühel hetkel otsustas Kare laulmisega lõpparved teha. 90-nendatel töötas ta Otsakooli popjazz osakonnas õppejõuna ja esines vaid vahel harva laval näiteks Heini Vaikmaa rock-ooperis “Hing ja iha”.

Mahavoki selgrooks on Heini Vaikmaa muusika. “Mägede hääle” kõrvale võib julgelt asetada sellised lood nagu “Usu ometi”, “Suletud silmadega”, “Kaugel maal” jt. pärlid, mis on ajaproovile vastu pidanud. Vahepealsel perioodil, kui Karet ansamblis polnud, on Heini Vaikmaa kirjutanud ka hulga fusion-stiilis instrumentaallugusid, teinud kujundusi raadiotele, reklaamidele ja filmidele.

Kuigi Mahavok on proovinud ka varem oma poolelijäänud karjääri jätkata, siis just selle kevade ja suve õnnestunud esinemiste järgi võib öelda, et Mahavoki come back on olnud edukas. Esinemistele Tartu muusikapäevadel järgnesid kontserdid Õllesummeri kultuuriprogrammis ja Padise kloostris. Oodata on, et Mahavok üllatab kontserdil ka uute lugudega. Kare Kauksi kõrval on laval ka Karl Madis, kes mängib sedapuhku saksofoni, kuid mõned Mahavoki head menulood kõlavad ka tema esituses.

Koosseis:
Kare Kauks – vokaal
Heini Vaikmaa – kitarrid, klahvpillid ja vokaal
Raul Arras – bass
Sven Himma – löökriistad ja vokaal
Kalev Aas – klahvpillid
Karl Madis – saksofon ja vokaal

Piletid hinnaga 125.- müügil Piletilevi müügikohtades ja tund enne algust kohapeal.