Heili Klandorf Kanal 2’st räägib Ohmygossip.ee lugejatele, mida põnevat Kanal 2 lähiajal televaatajatele pakub ning mida põnevat on kevadhooajal oodata.

Sel pühapäeval 17. märtsil kell 20 algab Kanal 2e selle kevade suursaade, kaasakiskuv mälumäng “Mis? Kus? Millal?”. “Mis? Kus? Millal?” on haarav otsesaade, kus 6-liikmeline tuntud inimestest ja tippmälumänguritest koosnev stuudiovõistkond peab vastama televaatajate saadetud küsimustele. Kui nad ei suuda minuti jooksul küsimusele õigesti vastata, võidab selle esitanud televaataja raha. Kumb võistkond – televaatajad või stuudiomängijad – esimesena kuus punkti täis saab, see võidab saate! Kaasakiskuv intellektuaalne mälumäng “Mis? Kus? Millal?” sai alguse Venemaalt, kus see on juba aastakümneid eetris püsinud, loendamatuid auhindu võitnud ja sadu miljoneid vaatajaid vaimustanud. Tänaseks on see nutikas ja vaatemänguline saateformaat jõudnud paljude muudegi maade tele-ekraanidele. Praeguseks hetkeks on televaatajad saatnud üle 2000 küsimuse, mis on üle ootuste tore, aga ikka ja jätkuvalt võib oma küsimusi postitada aadressile kysimus@kanal2.ee või Kanal 2 kodulehel, kus on ka rohkem infot saate enda ja küsimuste esitamise kohta.

Pühapäeval 17. märtsil kohe pärast “Reporter+” alustab uut hooaega ka huumorisaade “Heeringas Veenuse õlal”, mille naljad ja sketshid on kiired, tõhusad ja ootamatud. Osades Taavi Teplenkov, Tiit Sukk, Marilyn Jurman, Tiina Tauraite, Margus Prangel ja Liina Vahtrik.

Kanal 2 kevadprogramm läks lahti esmaspäeval 25. veebruaril, mil eetrisse jõudis Olaf Suuderi juhitud tervisesaade “Tohter Olaf”. Olaf Suuderi eestvedamisel räägitakse ilma valehäbita kõige olulisemast – inimesest ja tema tervisest. Lisaks arstidele ja asjatundjatele saavad sõna ka inimesed, kes on ise hädas mõne terviseprobleemiga. Särtsu lisavad põnevad eksperimendid ja reportaazhid. Samuti saame arvutianimatsioonide abil piiluda inimese organismi ja näha, mis toimub näiteks meie veresoontes või kuidas toimib inimese soolestik. Ehkki käsitletakse ka väga valusaid ja mahavaikitud teemasid, on saate meeleolu ikkagi positiivselt elurõõmus. Tervisesaade “Tohter Olaf” on ekraanil igal esmaspäeval kell 20.30. Esmaspäeval kell 20 kohe pärast “Reporterit” ja enne “Tohter Olafit” on aga eetris uuenduskuuri läbinud “Ärapanija”, kus Mart Juure kõrval ajavad Eesti asja Gaute Kivistik ja Ott Sepp.

13. märtsil kell 20 jõuab ekraanile tagasi “Eesti kõige-kõige”. Lõbus ja silmaringi avardav saade otsib Eesti kõige-kõigemaid asju ja inimesi. Olgu siis tegemist kõige suurema, väiksema, pikema, kallima, targema, raskema või mistahes muu parameetri poolest rekordihõngulise nähtusega, saatejuht Eero Reinu kullipilgu eest ei jää miski varjule! Esimeses saates näeme Eesti kõige kallimat iluoperatsiooni, purustame autosid suurimas romulas ja tutvume kõige ekstreemsemate motokaskadööridega.

Ka kolmapäev on Kanal 2s hea hoo sisse saanud, sest pärast “Suurt Lotokolmapäeva” on kell 21.00 tagasi kaksikõdede Elo ja Katrini juhitud eluline suhtesaade “Avameelselt…” ning pärast seda kell 21.30 Eesti armastatuim telesari “Pilvede all”. Kolme õe isiklikud elud võtavad dramaatilise pöörde: Mari (Elisabet Reinsalu) perekond on purunemas, Kertu (Liis Haab) vaimne tervis satub ohtu ja Piret (Inga Lunge) seisab lahendamatuna näiva valiku ees. Tagasi tuleb ka keegi, keda ei oodata. Tormiliselt algav hooaeg raputab tegelased nii läbi, et lõpuks on päris selge, kes on kes.

Juba mõnda aega on neljapäeviti kell 20 ekraanil mõnus komöödiasari “Parim enne”. Noor kaunis psühhiaater Anne (Marta Laan) kolib oma praksisega maalt Tallinnasse, kus loodab leida oma printsi valgel hobusel. Anne avab oma psühhiaatria-vastuvõtu samal korrusel dr. Mart Vallikivi (Mart Toome) perearstikabinetiga. Juba esimesel päeval avastab memmepojast perearst, et saatus on läkitanud tema teele muusa, keda ta asub rohkem või vähem valitud vahenditega piirama. Armudraamale valavad õli tulle arstikabinettide kõige tähtsamad tegelased – õed (Hilje Murel ja Lee Trei) – kel tihtipeale rohkem võimu kui doktoritel endil. Anne aga unistab ideaalsest kallimast, kuid ikka ja jälle tuleb tal leppida tõsiasjaga, et kõik head mehed on kas abielus või geid. Sarja tegelasi ühendab usk, et nende “parim enne” tähtaeg ei ole veel sugugi möödas ja et igaühe jaoks on kuskil keegi…

Neljapäeviti kell 20.30 on aga Kanal 2s Anneli Lahe juhitud südantliigutav “Kodutunne”, kus saatemeeskond tõttab appi hädas olevatele peredele ja aitab heade ettevõtjate abiga pere elamine korda saada.

Ka reede muutub Kanal 2s aina põnevamaks, sest oma uut, juba 14. hooaega alustas möödunud reedel krimisarja “Kelgukoerad” (eetris kell 21.30). Uus hooaeg toob politseimajja värsket verd – uurijad on lausa segaduses, keda võtta ja keda jätta, sest kaks jalustrabavat naist on justkui kiusuks nende teele saadetud. Kõrsi (Anti Kobin) silmarõõm sekretär Kirsika (Liis-Katrin Avandi) on aina enam juurdlusesse kaasatud. Üsna pea tuleb aga Kirsikal uurijate tähelepanu eest rinda pista uue kohtuarsti Kairiga (Merilin Kirbits), kes on üsna otsekohese ütlemisega sõnakas punapea. Loomulikult on jätkuvalt raskeid kuritegusid lahendamas Pullerits (Taavi Tõnisson) ja Mart (Madis Milling) ja kogu seda kampa vaos hoidmas komissar Kelk (Kalju Komissarov). “Kelgukoerad” on Kanal 2s reedeti kell 21.30. Reedeti kell 20 on eetris “Kuldvillak” ja kell 20.35 nagu ikka on eetris nutisaade “Galileo”.

Laupäeviti pärast “Reporter+” kell 19.35 on eetris põnev kodumaine sari “Saare sosinad”, kus seltskond eestlasi püüavad sotti saada aastakümneid tagasi toimunust ja seda kõike päikeselisel Madeira saarel, kuhu justkui tellimise peale lisandub aina salapärasemaid tegelasi.

Aprillis on aga oodata veelgi üllatusi ja Kanal 2 programmi täienemist.

Kevad toob Kanal 2 ekraanile ka palju uusi välismaiseid sarju!