Kui veel läinud novembris oli Miss Estonia peakorraldaja Valeri Kirss (67) kahtleval seisukohal, kas üldse enam iludusvõistlust korraldada, siis nüüd on asi klaar – ühtekokku juba 25. iludusvõistlus siiski toimub! Kirss loodab selle tänavu püünele tuua suurejooneliselt, sest kui kokku lüüa ka esimese Eesti Vabariigi aegsed missid, oleks tänavune juba kolmekümnes Miss Estonia, vahendab Kroonika.

“Asja mõte on see, et üritus jõuaks tagasi tasemele, kus ta oli aastani 2005 – et ta oleks ikkagi avalik üritus.  Aga avaliku ürituse jaoks on vaja nii televisiooni kui ka toetajaid, minimaalne eelarve selleks oleks 100 000 eurot,” seletab Valeri, kes viimastel aastatel on misse krooninud väga tagasihoidlikult.

Miss Estonia 2012, kelleks osutus Kätlin Valdmets, kuulutas ta välja näiteks oma Toompea elumaja sisehoovis! Jooksva asjaajamise on soovinud seekord enda peale võtta üks endisi missikandidaate, kes võitis kunagi ka printsessi tiitli – kuna aga käed ei ole veel lõplikult löödud, Kirss nime ei avalikusta. “Praegu käivad tõesti läbirääkimised ses osas, et noored tegijad soovivad võtta Miss Estonia kaubamärgi rendile ja korraldada üritust ise,” kinnitab Valeri.