Pärast kaht ja poolt üliedukat aastat lõpetab rootsi suurblogija Tyra Sjöstedt’i ettevõte “Style by Tyra” tegutsemise. “Langetasin selle otsuse selleks, et end paremini tunda. Et terveks saada,” kirjutab Tyra oma blogis, vahendab Aftonbladet.

Tyra Sjöstedt  (27) on Rootsis üks edukamaid blogijaid olnud. 2010-l aastal lõi ta rõiva- ja ehetefirma “Style by Tyra”, mille käive oli juba esimesel aastal 12 miljonit rootsi krooni. Kahjuks sai suurest edust lõpu algus. Omanikele Tyra Sjöstedt’ile ja John Skalin’ile kasvas firma üle pea ja Tyra tundis, et ta on läbipõlenud.

“Meil polnud enam ettevõte, kus saime teha seda, mille peale me kõige paremad oleme, tegelesime rohkem tulekahjude kustutamisega, kõik kasvas nii suureks, et me ei saanud enam hakkama,” kirjutab Tyra oma blogis.

“Style by Tyra” omab peale veebipoe ka kaht butiiki. 11 veebruaril saatsid Tyra ja John kohtusse pankrotiavalduse. Selleks ajaks oli Tyra juba pikemat aega läbipõlemise vastu võidelnud. Seoses uute investorite tulekuga otsustasid Tyra ja John ettevõttest loobuda. “See polnud see, mida me tahtsime, kuid just siis saime aru, et nii on õige. Kui oleksime uute investoritega nõustunud, siis oleks pinge veelgi suuremaks kasvanud,” kirjutab Tyra.

Ka John Skalin’i tervis on stressi tõttu tugevalt kannatada saanud ja nüüd on paar tervise esikohale seadnud. “On nii tühi tunne. Kuid minu jaoks tähendab see otsus seda, et hakkan end paremini tundma. Et saada terveks. Peab vastu võtma raskeid otsuseid, aga ma tahan terveks saada, seda tahan ma hetkel rohkem kui midagi muud maailmas, Ja see on üks samm sellel teel,” kirjutab Tyra oma blogis.

 

Mis on läbipõlemissündroom?
Läbipõlemissündroom
on emotsionaalse ja vaimse kurnatuse seisund, mis toob kaasa alaneva hinnangu endale kui professionaalile ning võib süvenedes laieneda ka isiksuslikele omadustele. Kurnatus tähendab ennekõike psühholoogilist ning emotsionaalset väsimust, mis viib võõrandumiseni, arvatakse, et ei sobita oma ametisse, kaob töörõõm.

Tekib emotsionaalse tühjuse tunne, kaob entusiasm, väheneb töövõime, halveneb tervis, rahulolematus enda ja oma tööga järjest suureneb ning lõpuks kannatabki ka töö kvaliteet. Läbipõlemisele on omane vaimne kurnatus, energia ja tahte alanemine, inimesed tunnevad end “tühjaks väänatutena”. Inimene muutub ükskõikseks oma töö suhtes, tema kompetentsus väheneb.

Läbipõlemist iseloomustab depressiivne meeleolu. Inimese emotsionaalsed ressursid on kurnatud, kuna liiga palju energiat on kulutatud liiga pika aja jooksul.

Allikas: Vikipeedia