2011 aasta detsembris kirjutas rootsi nädalaleht Hänt Extra tuntud rootsi blogija Paulina “Paow” Danielsson’i (19) alkoholi- ja tabletisõltuvusest, mis jõudis haripunkti möödunud suvel. “Lõpuks võtsin kokaiini viis-kuus korda päevas,” ütles ta siis ajalehele Expressen.

Kuid Paow mõistis peatselt probleemi suurust ja lõpetas. “Rääkisin ühe sõbraga, kes aitas mul aru saada, et see, millega tegelen, on väga halb.”

Nüüd käsitleb Paow taas oma blogis sõltuvuse teemat. Postituses pealkirjaga “Mida oleme nõus tegema oma välimuse nimel?” kirjutab ta avameelselt söömishäiretest, milledega ta kaua on võidelnud. “Tunnen peale söömist iga kord ängistust. Ja mulle ei meeldi see tunne, et kõht on täis või et ma võin oksendama minna. See hirmutab mind, sest tean, et mõnikord oksendan,” kirjutab ta.

Kinnismõte, et kõige tähtsam on olla sale, viis Paulina nii kaugele, et ta ostis 200 efedriinitabletti. Efedriin on amfetamiinitaoline preparaat, mis muuhulgas blokeerib näljatunde tekkimist ja mis Rootsis klassifitseeritakse retseptiravimina. Tabletid ostis ta naabri käest, keda ta iseloomustab kui “kergelt narkodiilerit”. “Ma võtsin neid hommikul, tundsin end kohe ärksana ja unustasin söömise. Ja veejoomise. Ja kui ma midagi sõingi, siis väga vähe.”

Paulina kirjutab, et võttis 4-5 tabletti päevas ja tegi samal ajal kõvasti trenni. Lõpuks oli kogu organism nii kurnatud, et ta minestas ja oksendas mitu korda päevas.

Tänaseks päevaks on ta tablettide võtmise lõpetanud ja tahab kõiki nende eest hoiatada: “Jõudsin arusaamisele, et olin oma keha kuritarvitanud.”