Siiani pole rasedus Kate Middleton’i (31) jaoks kergelt kulgenud. Hertsoginna on alati väga sale olnud ja peale pulmi räägiti isegi söömishäiretest. Nüüd muretsevad britid, et Kate’i kaaluprobleemid võivad lapsele ohtlikuks saada,” kirjutab rootsi nädalaleht Hänt Extra.

Hertsoginna Kate vaevleb endiselt tugevate iiveldushoogude käes ja tal on raskusi sellega, et piisavalt palju süüa.  “Ta ei suuda süüa niipalju nagu ta ise ja laps vajavad. Isegi kui ta suudab midagi ära süüa, siis oksendab ta selle välja,” ütleb allikas ajakirjale Star.

Arstide sõnul tuleb kolme esimese raseduskuu jooksul juurde võtta umbes kaks kilo ning veelgi enam juhul kui inimene on alakaaluline, nii nagu Kate seda oli. Käes on juba neljas raseduskuu, kuid pole näha, et kilosid juurde oleks tulnud. “Ta sööb palju vähem kui raseda naise kohta normaalne on,” ütleb allikas.  Arst Margaret Lambert – Woolley on ajakirjale kinnitanud, et Kate’i alakaal võib olla ohtlik nii talle endale kui beebile. Kuna talle on pandud diagnoosiks hyperemesis gravidarum, raskekujuline oksendamine ja iiveldamine raseduse ajal, millega kaasneb kaalulangus jne., siis ähvardab hertsoginnat vedelikupuudus ja see on ohtlik.

“Kui inimene on alakaaluline nagu Kate, ning kaotab palju vedelikku ja kaloreid, siis reageerib organism lühema aja jooksul kui muidu. Kui neerud enam normaalselt ei tööta, siis kaasnevad sellega ka kõikvõimalikud muud probleemid, mis aina suurenevad, ” ütleb Margaret Lambert-Woolley.

Nüüd viibib Kate Suurbritannia parimate arstide hoole all, kes jälgivad, et ta üritaks süüa 3000 kalorit päevas. See aitaks organismil taastuda.