“Mul on tohutult vedanud, et saan ikka veel tööd teha ja ei pea eriti mõtlema ei kaalu ega vanuse peale. Kõigi nende aastate jooksul pole mul kaaluga probleeme olnud,” ütleb Campbell ajakirjale People.

Ameerika teleshows “The Face” võistlevad modellid omavahel nii fotosessioonidel kui poodiumil. Tüdrukutele on toeks ja nõuandjaks endine supermodell Naomi Campbell, kellega koostöö tegemist on nimetatud õudusunenäoks ta raske iseloomu ja diivalike kommete tõttu. 2010-l aastal läks ta kallale taksojuhile ja ründas ühe intervjuu ajal filmikaamerat. Kokku on teda kolm korda vägivaldse käitumise pärast kohtulikult karistatud. “Seda on põhjustanud mu sisemine tumedam pool, mul on emotsionaalsed häired,” ütles modell ühes Oprah Winfrey‘le antud intervjuus.

Kuid tänapäeval on modellinduses olukord muutunud, leiab Naomi, modellidele esitatakse kõrgemaid nõudmisi ja valitseb suurem konkurents kui võrrelda ajaga, mil tema oma karjääri alustas. “Ûldiselt on konkurents tugevam ja oluliselt raskem on saada ajakirja esikaanele. Ka reklaamitööd pole kerge saada, sest järjest rohkem kasutatakse selleks näitlejaid ja artiste”. Peale selle ei piisa tänapäeval sale ja ilus olemisest, et modellina tööd saada. “Sa konkureerid paljude teistega sama töö peale, välja valitakse aga vaid mõned vähesed. Sinus peab olema midagi erilist ja pead teiste hulgast silma torkama. Tööandjad nõuavad isikupära.”