OHMYGOSSIP – Võibolla just tänane sõbrapäev paneb mõtlema rohkem sõpruse tähendusele ning väärtusele. Kas aeg, kiire elutempo, teatud tuimsus või ükskõiksus ei tekita enam seda tunnet, mis oli aastaid tagasi. Lapsepõlves sai nädalaid enne selle päeva saabumist juba valmistatud erinevaid kingitusi. Suhtes olles keerles mõte pikalt – mis oleks kõige erilisem minu kallima jaoks.

Tänasel päeval tahaks sellel päeval jaanalindu mängida ja pea liivaalla upitada. Aastatega õpib inimene kaitsma end teatud emotsioonide ning tunnete ees, mis talle haiget teevad. Vältima tähtpäevi või sündmusi. Kuid ma võin teile kallid inimesed öelda — see päev on naiste seas hinnas! Olen kuhjaga disainid pesusi naistele, kes tänasel päeval oma meest üllatada soovivad. Seda on rõõm teha — mul on hea meel, et on naisi, kes näevad vaeva ja tahavad oma kallimale midagi teha!

Mind hakkas täna hommikul huvitama, kust on tulnud üldse sõbrapäev ja kas seda ei saaks iga päev pidada :)

Sõbrapäev sai alguse Vana Rooma Februa puhastusriituse festivalist. Hiljem hakkas see sündmus kandma nime “Luperkaalia püha”. Päev on pühendatud 350 aastal Valentinusele. Eestisse jõudis see püha Soome kaudu 1980. aastatel.  Päeva eesmärgiks on lähedasi inimesi meeles pidada, kuigi algselt oli see loodud vaid armsamatele ja kallimatele!

Milline oleks meie elu, kui meil ei oleks sõpru? Tegelikult on sõprus kõige alus! Inimest, kellega sa sobid nii palju, et teda oma sõbraks pidada on väga raske leida! Meie lõputute erinevuste tõttu on meil keeruline sobida kõigi inimestega. Kuid, kui oled leidnud juba endale sõbra, hoia temast kinni! Sõpru peaks jaguma meil igaks ajahetkeks… tööle, lõunatamiseks, õhtuks ja nädalavahetuseks. Iga õige suhe peaks algama hea sõprusega, sest sinu armsam peaks olema sinu parim sõber lisaks abikaasaks olemisele. Seega, ükskõik kust otsast läheneda – me jõuame välja selleni, et me vajame sõpru!

Ma soovin, et me oleksime armastatud ja oskaksime armastada! Me peaksime omama oskust eristada sõpru ja tõelisi sõpru. Inimesi, kes hoolivad ja kes ei hooli. Me peaksime tihedamini tuletama meelde oma lähedastele, kui olulised nad on. Oskust juhtida oma emotsioone, tundeid ja hirme. Me peaksime õppima tulema toime kõigi emotsioonidega nii, et me ei ütleks asju, mida ei mõtleks ja haiget ei teeks lähedastele.

Kui meil poleks sõpru, sõbrannasid, mehi ja naisi- keda armastada, millised me siis oleksime? Nagu laulusõnad ütlevad: armastus päästab maailma!

Soovin, et kogeksite nii palju armastust, kui see üldse võimalik on!