“Olen lapsest saati osanud unistada suurelt ja seadnud sihid liikudes oma unistuste suunas. See on kujundlikult olnud minu jaoks alati nagu redel, mida mööda ülespoole rühkida. Et jõuda kõrgele, tuleb läbida ka kõik alumised astmed. Mul on palju olemas, kuid kulgen jätkuvalt oma teel ja see tee ei lõppe kunagi,” räägib Lauri Hermann Ohmygossip.ee’le.

Lauri Hermann, mida põnevat meenutate eelmisest aastast ja kuidas Te võtsite vastu maoaasta?
Möödunud aasta jääb meelde suurte muutuste aastana. Maailmas toimus arvukalt sündmusi erinevate sõjakollete, poliitikasündmuste, looduskatastroofide ja skandaalide näol, mis panid meid asju teistmoodi nägema. Ehk see kaua oodatud 21. detsember siiski muutis miskit meie kõigi elus! Hektiline ja võnkeid täis oli ka minu aasta, kuhu mahtus erilisi sündmusi, mis jäävad aastanumbrit alatiseks meenutama. Olen saanud justkui uue hingamise ja ennast leidnud. Tunnen end targema ja küpsemana. Arvan, et see on hea märk.

Kas Te osalesite ka Tartu suusamaratonil ja kui osalesite, siis ehk kirjeldate elamust?
Sel aastal otsustasime Elmari meeskonnana kaasa lüüa Teatemaratonil. See oli väga vahva kogemus! Lisaks minule ja Mari-Liisile kaasasime tiimi ka raadiokuulajad Tiina ja Mihkli. Väga kihvt meeskonnatunne tekkis ja teineteise toetust oli hästi tunda.

Millised on Teie plaanid lähemal ajal ja aastaks üldisemalt?

Olen lapsest saati osanud unistada suurelt ja seadnud sihid liikudes oma unistuste suunas. See on kujundlikult olnud minu jaoks alati nagu redel, mida mööda ülespoole rühkida. Et jõuda kõrgele, tuleb läbida ka kõik alumised astmed. Mul on palju olemas, kuid kulgen jätkuvalt oma teel ja see tee ei lõppe kunagi. Alati peab silme ees olema uus siht. Selle maoaasta plaanid on nii isiklikku laadi kui ka tööalased. Ehk olen ebausklik või on see osa mu loomusest, et enne ei hõiska, kui asi käega katsutav. Sestap jätan oma unistused enda teada.

Te viite läbi eesti muusikat promovaid raadio Elmar üritusi “Eesti disko” erinevates paikades. Kus ja millal toimuvad uued üritused ja kes artistidest seal osalevad?
Tõsi, selle aasta graafik on päris tihe ja igale poole paraku ei jõua. Oleme enamasti Tallinnas ja Pärnus. Augustikuus on oodata juba traditsiooniks saanud perepidu vabas õhus Palamuse laululaval. Meie meeskond ja ürituste mastaap on aasta aastalt kasvanud vägagi suureks ja kõigil on käed-jalad tööd täis. Elmari aasta avaüritus toimus Pärnus klubis Strand, kus meiega oli kaasas Sven Lõhmuse muusikamaastikule juhatanud ansambel Mr Happyman. Järgmine pidu toimub 16. märtsil samuti Pärnus, kuhu raadio Elmar fännid meid väga ootavad. Esinejate valikul arvestame nagu ikka kuulajate eelistusi ja jälgime hoolikalt, milliseid artiste või ansambleid kõige enam soovisaadetes küsitakse. Aga juba sel reedel korraldame Strandis raadio Uuno sõbrapäevapeo stiiliüritusena „I Love 90’s“, kus kingitusi ja meeneid jagab Uuno hommikumees Erik Lill.

24. veebruaril on Iseseisvuspäev ja Vabariigi presidendi ning tema abikaasa vastuvõtt kutsutud külalistele. Mida Teie arvate sellest “kätlemisest” ja kas vaatate ka ise seda vastuvõttu televiisorist?
Ausalt? Sellised otseülekanded pole mind kunagi huvitanud. Ehk on asi selles, et olen ise suhteliselt tagasihoidlik ega trügi kunagi tähelepanu keskmesse. Selline avalik kätlemistseremoonia tundub minu jaoks võlts. See on vägisi näole kuvatud naeratustega „edevuselaat“, kus rõhuasetus selle algselt eesmärgilt on robustselt nihkunud kostüümidega teineteise ületrumpamisele. Mina hindan inimestes eelkõige loomulikkust ja siirust. Seega vastus küsimusele: ei ole plaanis vaadata.