11 aastat teleajakirja Nädal vedanud peatoimetaja Einar Ellermaa’l on uued kuumad rauad tules. Grossi toidupoodide omanik kutsus ta oma tiimi, et lükata uus hoog sisse nädalalõpulehele “Kuulutaja”.

Einar Ellermaa, kas te töötate nüüd Nelli Teatajas, olen seal paari teie juhtkirja näinud?
Ei, ma ei tööta Nelli Teatajas. Hea tuttav Toomas Leito, Nelli Teataja väljaandja, pani mu nime oma lehe juhtkirjade graafikusse pärast seda, kui minu endine väljaanne Nädal ühines Kroonikaga. Sinna kirjutamine pole kommertsettevõtmine, vaid sümpaatiaavaldus meediaturu väikesele tegijale.

Mida olete teinud pärast Nädalast lahkumist?

Kohe pärast lahkumist toimetasin Filmimehes TV3 saadet “Õhtusöök viiele” ja pärast seda kahte raamatut, millest üks, Rolling Stonesi kitarristi Keith Richardsi “Elu” tuli müügile alles äsja. Minu töötupõli saabus alles detsembris ja sain rohkem kui 15 aasta järel pikad pühad ja aastavahetuse.

Ja kas nüüd oletegi töötu?

Ei, nüüd ma toimetan nädalalehte Kuulutaja.

Ma ei ole sellist lehte müügil näinud.
Seda ei müüdagi, see on tasuta leht, mis kuulub ettevõtja Oleg Grossi firmale ja levib tema kauplusteketis. Muide, selle trükiarv on 14 000, mis on suurem kui paljudel tuntud ajakirjadel.

Kas te kirjutate siis tema toidupoodidest?

Oh ei! See on nädalalõpuleht, mille sisu omanik ei dikteeri. Lehes on näiteks intervjuud Helgi Sallo, Teet Margna, Meie Mehe liikme Emil Ojaga ning toitumisnõustaja ja personaaltreeneri Erik Orguga. Kuna lehel on väga hea positsioon Lääne-Virumaal, kust Grossi poekett alguse sai, siis lehel on Rakveres suurte kogemustega toimetaja Aivar Ojaperv, kes hoiab sealsel elul silma peal. Varem olidki lehes peamiselt Lääne-Virumaa teemad, aga kuna Grossi Toidukaubad on laienenud üle Eesti, tahame tuua lehte teemasid, mis võiks huvitada inimesi üle Eesti.

Kui mu kodukohas ei ole Grossi toidupoodi, kuidas ma seda lehte siis lugeda saan?
Siis ma ei oska küll muud soovitada, kui et mõni tuttav peab käima seda poes võtmas. No aadressil www.kuulutaja.ee on ka lood olemas.

Varsti on Eesti iseseisvuspäev ja sel päeval toimub presidendi vastuvõtt. Mida te sellest vastuvõtust arvate ja kas vaatate ka ise seda televiisorist?
Mina olen sellesse vastuvõttu kogu ega pooldavalt suhtunud. Soome Vabariik tähistas oma sünnipäeva ka Talvesõja ajal, kui nöör oli tõesti ümber kõri. Me ei tohiks ka nii popslikult mõelda, et oleme liiga vaesed korraliku sünnipäeva tähistamiseks. Ja muidugi ma vaatan seda telekast ja kuigi ma üldiselt viina ei joo, võtan pitsi Eesti viina. Ma vaatan alati ka Soome presidendi vastuvõttu ja võtan pitsi Finlandia viina.

Mida põnevat meenutate eelmisest aastast?
See ei ole üldse põnev, aga ma olin 11 aastat teleajakirja Nädal peatoimetaja ja eelmise aasta lõpus sai see ilus ja töörohke aeg otsa. Meil oli hea tiim ja jaanuaris oli meil juba kokkutulek ning tuleb ka kevadel.

Millised on lähema aja plaanid?
Mul on plaanis Kuulutajaga palju vaeva näha nii sisu, väljanägemise kui levimise mõttes.