OHMYGOSSIP — Eile valmistasid TTHK juuksuriõpilased oma lõputööks loomingulise lõputöö. Lõputöö teema said õpilased ise valida, üldteemaks anti aga ette “Paradiisiaed”. Fantaasialendu oli küllaga ning üritus lõppes moesshowga.

Uurisime ühelt juuksuriala lõpetajalt Merit Vendla‘lt, kuidas valmis lõputöö teemal “valge klaar” ning, mis plaanid on edasiseks. Merit räägib, et kuna õppeaasta jooksul pöörati vähe rõhku praktilistele töödele, siis oli lõputööd teha põnev. Huvitav oli lisada juurde ka meik ning kõik tervikuks muuta.

Kuidas kirjeldaksite oma lõputööd?
Modellile tegin pähe suure suure krunni. Näo peale on maalitud rohelised lehed ning keha peale ornamendid. Kleidiks on kasutatud paberit ning kangast. Naine kehastab õrnust ja naiselikust.

Millest inspiratsiooni kogusite?
Aadamast ja Eevast. Soovisin rõhu panna naturaalsusele.  Kostüümi panin kokku erinevatest materjalidest. Algne mõte oli kasutada rohelisi riideid, et kehastada õuna. Lõpptulemuseks osutus õunapuu valik, kus on lisatud ka oksad. Selga sai pruuni ja rohelisega kombineeritud kostüüm. Kasutatud on ka pabereid.

Kui kool on lõpetatud, kuidas edasi?

Hetkel töötan juba salongis juuksurina. Soovin  pidevalt edasi areneda ning edasi liikuda, aina paremaks saada. Meeldib teha stiilimuutusi ning katsetada palju erinevaid juukselõikusi.