OHMYGOSSIP — Pooleldi Sloveenia, pooleldi Itaalia juurtega stilist ja moekonsultant Ada Kokosar on sündinud Milaanos ning täna ennast New Yorgis mugavalt sisse seadnud. 33-aastane Ada on äravahetamiseni sarnane Ameerika filminäitleja Chloë Sevigny’ga.

Kokosar räägib Telegraph.co.uk’le, et juba väiksena soovis ta oma Barbie nukke riietada viimase moe järgi ning koos vanaemaga, kes oli suurepärane moekunstnik, tegid nad nukkudele uued rõivad.

Ada Kokosar on kasvanud maapiirkonnas väljaspool Milanot, kus tema arvates saigi alguse tema “metsik kujutlusvõime”. Kui tal tuli 18-aastasena teha valik mida edasi õppida, valis ta selleks hetkegi mõtlemata psühholoogia. “Kuigi ma olen alati mänginud oma stiiliga nagu teismelistele kohane, ei mõelnud ma kunagi disainist, kui tööst. Mu ema oli see, kes julgustas mind moega jätkama. Ema innustus on suuresti mõjutanud minu elu.”

Kokosar läks Milaano moekooli moedisaini õppima, samal ajal töötades ka Itaalia MTV’le vabakutselise stilistina. Ta on stiliseerinud mitmeid galeriisid nii Venemaa Vogue’ile, ajakirjale W, Itaalia Glamour’ile jne. Samuti on ta stiliseerinud Trussardi ja Pierre Ancy moeshow’d ning nõu andnud mitmetele reklaamikampaaniate korraldajale.

Ta on oma stiili kohta öelnud: “See on vaba, tingimusteta, instinktiivne, muutlik. Ma ei võta arvesse eelkõige stiili vaid soovin olla väga mitmekülgne.” Tema lemmikriideesemeks on mantel, sest see annab talle tunde vabadusest. Tööst vabal ajal meeldib talle veeta aega oma sõpradega, jooksta, ujuda, joogat teha ja reisida.