OHMYGOSSIP — Ajakiri “Time” pühendab oma esikaane julgele filmilavastajale Kathryn Bigelow`le, kelle sooviks on inimkonda muuta.

Kathryn Bigelow on tuntud Ameerika filmilavastaja ja produtsent. Tema filmide hulka kuuluvad: “Near Dark”, “Point Break” ning “The Hurt Locker”. Aastal 2010 valiti Bigelow ajakirja Time poolt 100 kõige mõjukama inimese sekka.

Ajakiri “Time” kirjutas kaaneloo Kathryn Bigelow’st, kelle ajalooline draamafilm “Zero Dark Thirty” hiljuti ilmus. Film kujutab dramatiseeringut Ameerika operatsioonist, mis tappis Obama bin Ladeni. Bigelow poolt tehtud filmid näitavad tihti fakte ilma ilmtingimata põhjuseid uurimata. Film tekitas ka kära kriitikute seas, keda ärritas, et Bigelow pole pooli valinud.

Küsimusele, kas tema filmid on ka kahemõttelised, vastab Kathryn: “Muidugi. Kui maailmas on mitmetähenduslikkust, siis kohtab seda ka filmides.”

Kathryn`il on julgust kujutada inimkonda täpselt nii nagu see on. Ilma filtriteta asetades kõik “alasti” kaamera ette. Sündmused on suurendatud ekstreemsusteni. Kathryn Bigelow on öelnud: “Ma olen kulutanud palju aega mõeldes sellele, mis on just mulle sobilik. Usun, et see mõõdukalt elus edasi pressimine ning avastamine. Asi ei saa olla kinni soorollides ega traditsioonides. Kui naisel on tugev vastupidavus teha filme, siis ma olen kindel kahes: ma ei saa muuta oma sugu ja ma ei keeldu filme tegemast. Naised peaksid rohkem filme kirjutama! See on võimalik!”