OHMYGOSSIP – Kunagi tundus must pea ahvatlev! Julgeid naisi, kes ennast üle päeva blondist mustaks värvida julgesid oli vähe! Mina olin üks nendest. Nüüd ringi vaadates tundub, et enamus naistel on tumedad juuksed. Viimasel ajal on neid nii palju ja ma ei taha olla nagu kõik ümberringi! Tahan erineda! Seega tuli mul teist korda elus juukservärvi muutmise vajadus.

Rääkisin oma juuksuriga: “Ma ei taha olla kellegi moodi. Tahan olla mina ise. Erineda ja olla omapärane. Tahan olla kirjeldamatu… Ja ma ei taha olla ei blond, ega brünett! Tahan, et mu juuksevärv oleks eriline — saad Sa mind kuidagi aidata?” Uskuge või mitte, olin valmis ennast punaseks värvima, et erineda mustapealistest! Mind häiris, et ma olen TUMEDA peaga! Tundsin ennast kellegina, kes ma südamest ei olnud, sest kunagi sai pea ära värvitud vaid teiste inimeste tahtel… Ajal, kui tahtsin olla teistele meelepärane. Nüüd, kui on kätte jõudnud viimane juuksurisse (värvima) mineku aeg, vaatan ma peeglisse ja tunnen ennast hästi! Tean, et olen teinud midagi, mis meeldib mulle, mitte teistele. Ma ei ole ei blond, brünett ega ka punapea… :P Mida kirjum seda parem!

Ei ole lihtne see mustast-heledaks saamine! Et mitte oma juukseid tohutult palju rikkuda, tuleb seda teha samm-sammult. Mina valisin selle kõige kergema tee – triibutamise. Ütleme nii, et 10 triibu haaval olen saanud praeguseks juba imelise juuksevärvi. Mäletan kuidas inimesed mind noomisid, et ma seda lollust ei teeks. Blondeerimine pidi juuksed rikkuma ja must pea pidi olema minu jaoks loodud. Kas iga kahe nädala tagant juuksejuuri värvida ei kahjusta samamoodi juukseid? Hirm oli küll kiilakaks jääda, kuid ma olen ikka oma kiharatega. Piisab vaid nende hooldamisest ja nad näevad välja ilusad, siledad ja värsked.

Mida mina oma juuste heaks teen?

1. Kasutan Paul Mitchell super strong treatment-i. Tugevdav shampoon, balsam ja juuksevedelik. See on siis taastav ja juustele elastsust ja tugevust andev juuksevesi, mida tuleb peanahale hõõruda vaid kord nädalas.

2. Kaks päeva enne värvima minekut teen alati oliiviõli ja keratiini maski. Ööseks EVO (extra virgin olive) õli pähe ja pesema minnes omakorda mask. Minu lemmikuks on kujunenud Biopointi keratiinhooldus mask. Selle koostis hoiab juuksed siledad ja otsad terved.

3. Veel kasutan ma rasedatele mõeldud vitamiine. Need panid mu juuksed kasvama ja hoidsid korras, seega ei ole ma näinud põhjust, miks ma ei võiks neid edasi võtta. ;) Vitamiinid on väga olulised nii kehale kui nahale KUI ka juustele. (Vitamiini kuur tuleks läbida kaks korda aastas.)

4. Ma ei triigi ega föönita oma juukseid ( ps.föönitan vaid siis kui välja mineku aeg kohe käes ja väljas külm ja triikija võtan välja kui pahmakas ikka väga hull on:D Ei ütle, et ma ei kasuta neid kunagi, kuid VÄGA harva… ehk kord aastas!) See on arvatavasti kõige hullem juuste rikkumise viis peale värvimist – TRIIKIMINE!

Ma ei saa aru nendest inimestest, kes kodus ennast suvaliste poe värvidega edasi-tagasi värvivad. Brünett-punane-blond ja vastupidi, peale mida vinguvad, et juuksed koledad, takkus ja katki. Kasvamisest rääkimata! Tahad värvida? Varu aega ja hoolda oma juukseid!!!

Idee ennast tagasi blondiks värvida tuli vajadusest muutuda. Kuna muutus mu elu, tahtsin ka endaga midagi peale hakata. Nimekiri, mida ma endaga teha tahan ei ole pikk, kuid mind ootab ees midagi huvitavat… Vahel kohe on vajadus ennast muuta. Ütleme, nii kord aastas. Mäletate kunagi mulle meeldisid tohutult pealuud? Nüüd ma enam nii hullu vajadust ei tunne nende vastu, meeldivad edasi, kuid eelistan neete, nahka ja liibuvaid riideid. Kontsasid hoian ka kapis vaatamiseks, olen hakanud sneakers-eid armastama. ( Kontsad muidugi jäävad igaveseks, lihtsalt vahepeal lasen jalal puhata) Peagi on tulemas ka kevad, valmistun juba uueks “välimuseks” ja stiiliks ;)

Next stop – ilukirurgia! ;) (kuid sellest juba järgmistel kordadel !).

Ps. Soovitaksin neil , kes tahavad ennast mustaks värvida, kasutada semi-permanent värvi. Seda on kohe kindlasti kergem kunagi heledamaks tagasi saada. (Ja ära ütle “ma ei värvi KUNAGI heledaks tagasi!” usu mind, ma arvasin sama!)


“If they ever do my life story, whoever plays me needs lots of hair color and high heels.”