Riigi esileedi Evelin Ilves peab osa Kalevi toodangut kräpiks, sest see ei kõlbavat transrasvhapete sisalduse tõttu suumagusaks. Kalevi turundus- ja müügidirektor Monika Heinrand leiab, et selline avaldus solvab nii nende töötajaid kui ka kliente.

Presidendiproua saatis Kalevile ka nimekirja, milles on kommid, mis transrasvhappeid sisaldavad, teiste seas piimabatoon Pilveke ja Kaevur. ASi Kalev Chocolate Factory turundus- ja müügidirektor Monika Heinrand loodab, et ühe inimese arvamus ei suuda mõjutada seda tööd, mida Kalevis on aastakümneid tehtud. Loodan, et riigi esileedi langes tendentslike arvamuste küüsi. Vastasel korral peaks kogu toiduainetööstuse kinni panema, ja seda mitte ainult Eestis.”

Toitumisteadlased on üht meelt, et Evelin Ilves taastõstatas vana küsimuse õigusega, kuid pigem on tegu suurtükiga varblase tulistamisega kui reaalse ohuga laste tervisele. Tartu ülikooli emeriitprofessor Selma Teesalu puhkeb presidendiproua kommisõja peale südamest naerma. “Teema on oluline, aga see, kuidas tema selle tõstatab, on täiesti kirjaoskamatu. Aastaid elati kolesteroolihirmus, nüüd siis on hakatud transrasvhapetest tonti maalima. Küpsetistes on neid oluliselt rohkem kui kommides, kuid ometi reklaamitakse neid sageli kui tervislikke,” selgitab Teesalu.