“Tulevik on helge, kuigi selleni jõudmine kujuneb ilmselt üsna tumedaks. Aga olen saabuva suhtes põnevil ega karda (nagu vanasti öeldi) kuraditki,” räägib särtsakas Annely Adermann Ohmygossip.ee’le. Loe põnevat intervjuud ning vaata ka, mida põnevat TV3’el Jõuludeks ja aastavahetuseks pakkuda on.

Annely Adermann, mida põnevat pakub TV3 oma vaatajatele jõulude ja aastavahetuse paiku?
TV3 aasta lõpp on põnev, lõbus ja pikitud väga heade filmidega. Traditsiooniliselt „Üksinda kodus“, „Visa hing“, „Kuidas Grinch jõulud varastas“, „Jääaeg: jõuleri – mammuti jõulud“, lisaks veel animatsioone, seiklus, komöödiat ja näiteks „Top Geari“ erisaated.  23. detsembri õhtul (P) kell 20.00 jõuab TV3 otse-eetrisse „Eesti otsib superstaari“ superfinaal Nokia Kontserdimajast, kus rahva otsusel selgub meie viies superstaar. 26. detsembril (K) kell 14.20 on eetris imekaunis kontsert „Ela ja armasta“, 27. detsembril (N) kell 18.25 alustab täiesti uus kodumaine telesari „Põimitud hinged“, kus saatejuht Kati Toots vahendab kauneid armastuslugusid paaride elust, kus üks pooltest on eestlane ja teine välismaalane. 27. detsembril (N) kell 20.00 on eetris erisaade „Timmer kalevipoegadel külas“, kus Kirsti Timmer külastab põhjanaabreid, et uurida, millistes tingimustes meie kalevipojad tegelikult töötavad. 27. ja 28. detsembril (N ja R) kell 19.30 on eetris jõuluaja kaks erisaadet sarjast „Õhtusöök viiele“, kus pühaderoogasid valmistavad Getter Jaani ja Triin Niitoja elukaaslastega; 29. detsembril (L) alustab TV3 “Tour de Ski” näitamist; ekraanile jõuavad kõik tänavused meeste etapid ning lisaks veel sprit, kus võistlevad nii mehed kui ka naised.

30.detsembril (P) kell 19.30 on TV3 ja EMT koostöös eetris „Eestimaa uhkus“ – aasta kauneim tänugala, kus tunnustatakse lihtsaid inimesi, kes on korda saatnud midagi erilist ja kangelaslikku. Sel aastal pälvivad rahva austuse ja Eestimaa uhkuse tiitli Natalia Lokk, Villu Viisel koos poegade Valmari ja Eimariga, Eckard Klug, Artur Makku ja Rainer Rätsep, Liia Hopp, Piret Dreimann, Valve Viljak, Lilian- Mariete Hani, Mart Luukas ja Robert Aasa, Tallinna Reaalkoolist juba kaheksandat aastat vaatajateni jõudva imelise galaõhtu juhid on Annely Adermann ja Märt Treier.

31. detsembril on erisaade „Seitsmestel uudistel“, lisaks Anna-Maria Makko juhtimisel ülipõnev „Mida toob aasta 2013?“. Kell 20.00 alustab TV3 otse- eetris aga suur ja meeleolukas aastavahetuse-telemaraton „Täitsa lõpp Aastalõpp!“, milles Kirsti Timmeri ja Alari Kivisaare juhtimisel saavad kaasa lüüa kõik heas peotujus inimesed. Vallatusse piduõhtu kokteili on kokku segatud Eesti rekordid 2012, naljakaimad saateapsud, igihaljad anekdoodid, aastat kokkuvõttev jutupliiats, üllatuskülalised, parim muusika ja palju muud. Üks televaatajatest saab endale uueks aastaks ka kopsaka kingituse!

Aastalõpu filmivalik on värvikas: „Simpsonite film“, „Üle heki“,„Delgo „Eragon“, „Spiderwicki kroonikad“, „Väike nõid Lilli 2“ (30.12), „Bean- täitsa lõpp film“. 30.detsembril näeb NSVL 1975.aastal valminud kultuskomöödiat „Saatuse iroonia ehk hüva leili“. 1. jaanuaril ootavad TV3 vaatajaid suurfilmid „Mamma Mia“ ja „Helisev muusika“.

Jõulude paiku on TV3- e eetris ka “Eestimaa uhkuse” gala. Kes kuuluvad sinna žüriisse ja kui palju saite kirju tublide inimeste kohta?

Olen „Eestimaa uhkusega“ seotud olnud päris algusest ja tänavust aastat hindan väga eriliseks. Niivõrd elavat vastukaja inimestelt kangelaste pakkumisel pole varem olnud – seda nii eestlaste kui ka venelaste poolt. Kokku laekus ca 300 asjalikku vihjet, millest žürii Eri Klasi juhtimisel valis välja kümmekond. Žüriisse kuulusid veel Ingrid Rüütel, Elle Kull, Liis Lemsalu, Heiki Nabi, Sirje Eesmaa, Jaan Tätte ja Valdo Kalm. Tänavused Eestimaa uhkused on pärit meie väikese riigi erinevaist paigust, nende seas on elupäästjaid, külasädemeid, heategijaid ja lihtsalt suure südamega inimesi. Gala on TV3 eetris 30. detsembril kell 19.30.

Kuidas te ise lõppevale aastale tagasi vaatate, mida põnevat käesolevast aastast meenutada sooviksite?

Kõige suuremat tööalast rõõmu tõid tänavu kolm ettevõtmist, mille eestvedajaks olin – kevadel Eestit külastanud „Kirgede tormi“ staaride ja meie televaatajate kohtumine, suvel uudistemeeskonnaga „Jääaeg 4“ filmi eesti keelde dubleerimine ning loomulikult „Kättemaksukontoriga“ seotu, kus fännimeenete heategevusmüügiga sai kogutud 8776 eurot Pelgulinna Sünnitusmajale. „Kättemaksukontoriga“ seotud fänniliikumisest kasvas omakorda välja sarja fänniraamat, mis just müügile jõudis ja tänu Mihkel Ulmani tekstile muhedat lugemist pakub.

Kas TV3- e ekraanile on tulemas ka mõni päris uus saade või saatesari?
Kevadhooajaks valmistume juba praegu ja luban – see tuleb värske ja vaimustav. On muusikat, totaalset muutumist, armastust, kirgi ja säravat show´d.

Milline telesaade kuulub teie lemmikute hulka?
Minu lemmikud on otsesaated, mille puhul ei tea iial, mis võib juhtuda. Samas imetlen, kuidas kõik sekundi täpsusega sujub, see on suur kunst ja imetlusväärne meeskonnatöö. Näiteks „Eesti otsib superstaari“ otsesaadetes viibides olen tõesti vaimustatud ja tunnen uhkust nende inimeste üle, kes kogu võimsa etenduse vaatajateni toovad. Samas see, mis südant eriti hellalt puudutab, on „Eestimaa uhkus“. Gala ajal tekib kohapeal õhku väga eriline – lausa imeline – energia, mida on tunda ka kodudes. Seda võiks lausa positiivseks tele-eetri-raviks nimetada.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Ma kordaks seda, mida on palju korrutatud – „Õppida õppida, õppida!“. Tarkust, arukust ja tervet mõistust pole tänapäeval just ülearu palju ning me kõik saame tuleviku heaks ses osas oma panuse anda.

Tulevikuplaanid?
Tulevik on helge, kuigi selleni jõudmine kujuneb ilmselt üsna tumedaks. Aga olen saabuva suhtes põnevil ega karda (nagu vanasti öeldi) kuraditki.