Kanal 2 avalike suhete juht Heili Klandorf räägib Ohmygossip.ee’le Kanal 2 jõulu- ja aastalõpuprogrammist ning peagi algavatest uutest saadetest. Samuti rõõmustab ta peagi algava 2013. aasta üle, mil Kanal 2 sünnipäeva peab: “Ees ootab aga veelgi põnevam aasta, sest 2013. peab Kanal 2 oma 20. juubelit.”

Heili Klandorf, mida põnevat teie lõppevast aastast meenutada sooviksite?
Möödunud aasta oli igati meeldejääv, sest naasesin emapuhkuselt tööle ja väljakutsed ei lasknud end oodata. Telesügis algas ja muude tublide saadete kõrval tõime Kanal 2 eetrisse esmakordselt saatesarja “Tähed jääl”, mis tundus esialgu meile täiesti hullumeelse projektina. Nüüd on see saade edukalt seljataga ja saame seda ka igati kordaläinuks lugeda. Ees ootab aga veelgi põnevam aasta, sest 2013. peab Kanal 2 oma 20. juubelit.

Mida põnevat pakub Kanal 2 oma vaatajatele jõulude ja aastavahetuse paiku? Kas jõulude paiku ka mõni heategevussaade Kanal 2e ekraanile jõuab ja kui jõuab, siis mis otstarbel sel korral raha kogutakse?
Kanal 2 pühad algavad tegelikult juba reedel 21. detsembril, kui ekraanile jõuab lõbus erisaade „Aasta uudistejälgija“. Tegu on lõbusa televiktoriiniga, kus üle riigi kokkusõitnud parimad uudistejälgijad peavad kursis olema eranditult kõigi tähtsamate sündmustega, mis 2012. aastal uudistekünnise ületanud.

Jõululaupäeva 24. detsembri õhtu kroonijuveel on aga heategevuslik saade „Jõulusoojus“. Tallinna ja Tartu – raekodade platsidel võetakse üles südamlik jõulusaade, kus kuuse ümber kogunenud ja kutsutud inimesed tänavad või meenutavad kedagi, kes nende elu sel aastal erakordselt puudutanud on. „Jõulusoojuse“ eesmärk on koguda raha Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ühisprojekti tarbeks, et toetada kõiki Eesti sünnitusasutusi vastsündinute pulssoksümeetrite ostmisel. Saatejuhtideks on Liina Randpere (Tallinn) ja Owe Petersell (Tartu).

Pühade ajal jõuab ekraanile ka populaarteadusliku saate „Galileo“ jõulueri, milles muuhulgas heidame pilgu jõuluvanade maailmameistrivõistlustele. Samuti tele-esilinastub Oscarile kandideerinud kassahitt „Harry Potter ja segavereline prints“. Kogu jõuluperioodi saadab muidugi ka üldiselt väga hea filmivalik.

Head muusikamaitset pakuvad ka ilusad kontserdid nagu näiteks Märt Avandi ja Lenna Kuurmaa „Kui vari vaob, siis valgus jääb“. Jõulunädalal jõuab ka ekraanile informatiivne ja lõbus erisaade „Aasta üllatused ja tipphetked“. Erisaade reastab olulisemad sündmused, tulisemad konfliktid ja silmapaistvamad persoonid, kes lõppeval aastal nii Eestis kui välismaailmas ilma tegid jne.

Kanal 2 aastavahetusprogramm on aga eriti kodumaine, meeleolukas ja põnev, aga sellest kõigest räägiks ehk umbes nädala pärast.

Kas lähemal ajal saab näha mõnda uut saatesarja Kanal 2st?

Juba sel kolmapäeval algab Kanal 2s Carmen Pritson-Tamme uus emotsionaalne saatesari “Sa ei ole üksi”. Saates räägivad inimesed, kes on kogenud oma elus midagi väga tavapäratut. Heategevuslik saade “Sa ei ole üksi” on loodud selleks, et olla see, kes mõistab, kuulab ja vajadusel ka nõustab. Vaatamata olukordadele leidub ju alati keegi, kes on kogenud midagi sarnast ja teineteisele rääkides võib elu võtta hoopis helgema suuna. Selles saates ei räägi oma lugusid abivajajad, vaid inimesed, kes südamest soovivad teistele abiks olla. Esimeses osas jagab oma õõvastavat elukogemust Janek. Mälestused kaugest lapsepõlvest, mis veedeti Imastu Laste Internaatkodus ei ole lasknud tal tänaseni rahulikult uinuda. Ta tahab meieni tuua tõelisuse, mis oli Nõukogudeaja hästi varjatud saladus.

Hiljuti oli kuulda, et Telseti kliendid võivad Kanal 2e pildist ilma jääda, kas see probleem on lahendatud?

See konkreetne mure on lahenduseni jõudnud. Läbirääkimised erinevate operaatorfirmadega aga jätkuvad.

Üks populaarne saatesari oli “Meie aasta Siberis”. Kui pikalt seda sarja filmiti ja kui kauaks Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare pere Siberisse veel elama jääb?
Siberisse koliti 2012. aasta kevadel. Kauaks Tuuli koos perega Siberisse jääb on hetkel veel lahtine, aga lähiajal nad siiski tagasi ei tule. Tean ja olen isegi saanud mitmeid murelikke kirju televaatajatelt, et kas rohkem ei näegi selle pere Siberi elust saateid! Kõigil “Meie aasta Siberis” fännidel tasub aga rõõmustada ja just 31. detsembril olla Kanal 2 lainel, sest siis jõuab muude mõnusate saadete kõrval eetrise ka Siberisse kolinud perekonna vana-aastaõhtu erisaade. Läbi nende silmade näeme, missugune meeleolu valitseb aasta lõpus Siberis, kuidas tähistati jõule ja kuidas valmistuti oodatavaks maailmalõpuks…

Kuidas ja kus te veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?

Traditsiooniliselt veedan jõulupühad koos perega. Ka aastavahetuse olen enamasti kodus veetnud. Ilusat lähenevat jõuluaega!

 


Heili Klandorf (Erakogu)