“Nende võistluste puhul pead kogu aeg esinduslik välja nägema – hommikust õhtuni aktiivne ja särav olema. Tegelikult tuleb see loomulikult, aga kui võistlused kestavad kolm nädalat, on see ka väga väsitav,” räägib mitmel rahvusvahelisel missivõistlusel printsessiks pärjatud Breth Tootsi.

Mullu oktoobris kuulutati Breth Tootsi Albaanias võistlusel “Miss Globe” esimeseks printsessiks. Augustis käis ta teiselgi rahvusvaheliselt tähtsal võistlusel “Miss Volga“, mis on omataolistest üks Venemaa suuremaid. Eestlanna valiti 35 neiu hulgast teiseks printsessiks.

“Miss Volga” oli natuke teistmoodi võistlus, seal ei olnud kõik nii luksuslik. Tavalised söögid, buss ei olnud konditsioneeriga, hotell oli tavaline külalistemaja. Kõik oli hästi primitiivne. Ei olnud midagi ülepakutut,” räägib Breth. “Albaanias olid seevastu vaid kõige paremad söögid ja väga ilusad hotellid. Täiesti tipp! Spetsiaalselt võistluseks olid busside peal kleebised.”

Kui palju peab üldse ühele missivõistlusele näiteks riideid kaasa võtma? “Palju!” muigab Breth. “Miss Volgal” käisime pidevalt ühesuguste toppide ja lühikeste pükstega. Albaanias anti meile päevaks dress ja kleit. Aga kui õhtul välja lähed… Ja kosmeetikatooteid tuleb ka mitmesuguseid kaasa võtta. Kingi samamoodi. Kui Albaaniasse läksin, kaalus mu kohver 29 kilo. Juba õhtukleit üksi mõned kilod. Pead väga hoolikalt mõtlema, mida võtta, mida jätta.”

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehtest