“Kuigi ma olen Eestis juba kolmandat nädalat, lendab aeg lausa linnutiivul. Kuu alguses sai ostetud talu Setomaale ja siinsete talutööde alla on kõik mu päevad kulunudki,” kirjutab Katrin Lust oma Õhtulehe blogis.

“Pean ausalt tunnistama, et koduloomine Eestisse on idee, millest ma olen aastaid ainult unistanud. Ja kuigi talu ise on suhteliselt trööstitus seisus- on mul unistus see korda teha ja ühel päeval siia sisse kolida. Päriselt Eestisse tagasi vist küll enam ei saa, aga kui südames oleks koht, mida saab koduks kutsuda — oleks elu hää!”

“Kui ma oktoobris selle väikese koha Obinitsa külje all leidsin, olin mina ise vist ainus, kes sellesse kohta armus. Hulk lähedasi pereliikmeid ja sõpru otsustas ikka noomida ja hoiatada. Nende mõte oli see, et Setomaa asub pärapõrgus ja talu ise vajab nii palju tööd, et minusugune linnavurle ei saaks sellega eluilmaski hakkama. See kõik tegi kurvaks, sest kuigi süda ütles, et ma olen leidnud enesele koha, mida ma olen kogu elu otsinud- viskasid lähedased nö kivisid kodaratesse ja tekitasid hirmu. Mingil hetkel läksingi ära Argentinasse ja andsin plaanile alla. Inimestel on imeline anne teisi hirmutada ja nende ideid ning unistusi hukutada… ja selle kõige juurde märkida, et nende ainus soov on mind aidata.”

Loe edasi Õhtulehest, kust näed samuti ka Katrini Setomaa talu pilte