16. oktoobril kell 20:00 annab Pärnu kontserdimajas kontserdi üks Euroopa nimekamaid beatbox’i artiste Dub FX ehk Benjamin Stanford.

Tänavaesinejast virtuoos Dub FX annab esmakordselt Eestis soolokontserdi, mille raames esitleb ka oma uut plaati “Everythinks a Ripple“. Soolokontserti vürtsitavad erilised valgus- ja videoinstallatsioonid.

Dub FXi näol on tegemist artistiga, kes tuuritab mööda Euroopat ja annab live esinemisi, jättes kõrvale kõik muusikalised instrumendid ja kasutades vaid enda häälelisi oskusi. Dub FX ei tee koostööd suurte plaadifirmadega ning tal ei ole produtsenti – ta eelistab vaba ning loomingulist lähenemist.

Dub FX, kodanikunimega Benjamin Stanford, on sündinud Melbourne’is austraallasest isa ning itaallasest ema peres. Laulma hakkas ta juba 14-aastaselt.
Oma esinemisi alustas ta Itaalia väikelinnas Toscanas. Edasi liikus ta Inglismaale, kus sai ka oma esinejanime Dub FX – varasemalt tunti teda lihtsalt pärisnime Benjamin järgi. Ta on rännanud läbi enamiku Euroopa maadest ja suurematest linnadest, esinenud nii tänavail kui suurtel festivalil. Tunnustatud beatbox’i-talendina on ta saavutanud kõrgeid kohti festivalidel ja beatbox-võistlustel.

Dub FXi muusikas on nii meloodiat kui rütmi, põimitud on lüüriline viis ja tantsuline stiil. Ühe mehena suudab ta luua muusika, mida pillidel mängiks terve ansambel.

Vaata lisaks: www.dubfx.net