Blogija ja kirjastaja Epp Petroni on abielus ameeriklasest Justiniga. Lähipäevil peavad nad langetama tähtsa valiku – kumma sünnimaaga end pikemalt siduda? Nende vanem tütar jõuab järmisel sügisel kooliikka, nii et otsustamisega on üsna kiire, kirjutab Naisteleht.

Epp (35) ja Justin (29) on vaheldumisi elanud nii ühe kui teise kodumaal. Pärast Marta (5) sündi olid nad USAs, kaks ja pool aastat tagasi kolisid noorema tütre Anna sünni eel Eestisse ja punusid kodu Tartusse. Epp ja Justin mõistavad, et kui Marta kooli läheb, ei saa pere enam normaadilikku eluviisi viljeleda – kuhugi tuleb püsivamalt paigale jääda. Epp tunnistab, et tema pea ja süda on selle valikuga lausa lõhki aetud.

Näib, et Epul ja Justinil tuleb veel tublisti pead murda. Hetkel kaldub Epp siiski sinnapoole, et kolitakse Ameerikasse, ent pikad suved veedetakse Eestis. “Meid hirmutavad New Yorgi higine suvi ja Eesti päikseta talv,” väristab Epp õlgu. Ta loodab, et suved on piisavalt pikad, et lapsi oma kodumaa ning selle loodusega sõbraks teha, seda enam et peale Tartu kodu ootab neid alati ka maakoht Setumaal Obinitsas.

“Me oleme mõlemad kosmopoliidid ja sellised avantüristid, kes tahavad küll stabiilsust, aga mitte nii, et asjad on paigas igavesest ajast igavesti,” räägib Epp.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naisteleht