Ryanair-i lennuk, mis oli teel Londonist Riiga, oli sunnitud tegema hädamaandumise Göteborgi City Airport-is. Põhjuseks oli lennukipardal puhkenud tüli. Politsei arreteeris 30 aastase mehe, kellele nüüd on esitatud süüdistus jämedas õhujõududesabotaažis, teatab rootsi ajaleht Expressen.

Politsei sai teate eile õhtul kell 17.37 kui lennuki kapten võttis ühendust Säve lennuväljaga ja teatas tülist lennuki pardal. Purjus, rahutu ja tülinoriv mees oli ärevile ajanud nii lennuki meeskonna kui ka reisijad. Muuhulgas üritas ohtlik reisija avada lennuki uksi, samal ajal, kui lennuk õhus viibis. “Oli täiesti ilmne, et reisija seadis suurde ohtu ohutuse lennuki pardal,” ütleb Åke Pihlblad, juhi asetäitja lääni kommunikatsioonikeskuses. Kaptenil ei jäänud muud üle kui lend
katkestada ja teha vahemaandumine Göteborgis, mis klassifitseeriti kui tehniline hädamaandumine.

Kohe peale maandumist, arreteeris politsei vägivaldse mehe. Seejärel sai lennuk jätkata teed Läti pealinna poole. Teated puuduvad, kas mõni reisijatest ka otseselt viga sai. Politsei sõnul on tegemist läti kodanikuga. Pärast seda kui ta end välja oli maganud, kuulati ta üle kriminaalpolitsei poolt ning meesterahvast ähvardab nüüd süüdimõistmise puhul 10 aastane vanglakaristus. Sündmus leidis elavat kajastamist põhjamaade meedias.