Delfi meelelahutusportaalil Publik.ee on sügisest alates uus, kaunis ja särtsakas peatoimetaja, endine FHM keeletoimetaja ja Cosmopolitani toimetaja Merje Merdik. Endine peatoimetaja Laura Kõrvits suundus tööle ERR´i. Räägime uue peatoimetajaga Publikust, Merje enda tegemistest ning lemmikrubriikidest.

Palju õnne Publiku peatoimetaja ametitooli puhul, Merje! Millised on teie plaanid Publikuga – kas plaanite ka suuri muutusi või hoiate igapäevaselt kätt pulsil ning jälgite, et kõik jookseks oma igapäevast rada nagu rahvas harjunud on?
Aitäh. Suuri muutusi Publikuga seoses põhjust teha ei ole. Minu ülesanne on ennekõike jälgida, et igapäevatööd võimalikult vaevatult kulgeks ning kõik oluline ning päevakajaline kajastatud saaks.

Kas kavatsete muudatusi teha töötajate ridades – kas on oodata uusi toimetajaid, ajakirjanikke või võib mõne praeguse töötaja jalgealune õige pea ka tuliseks minna?
Jalgealuse hoiab niigi tulisena iga päevaga üha suurenev uudistevoog ning sündmused, ei näe ühtegi põhjust praegust seisu muuta, sest meie koosseisus on just Publikule sobivalt väga erinevate huvidega inimesed, kes igaüks oma värvikust ka lugejatele edasi annavad.

Mis on teie lemmikrubriigid Delfis? Mis on üldse teie lemmiteemad – naised, kõmu, peod, kunst-käsitöö, välimsaa staarid, suhted, seks,…?
Hea meelega loen Forte ning Naisteka uudiseid, Publiku kategooriatest on kindlasti minu lemmikuks Kurioosum ehk erinevad veidrad sündmused laiast maailmast. Publikus on minu lemmikuks aga originaaluudised kohalike kuulsuste elust, mida on alati tore lugeda.

Milliseid internetisaite (nii Eesti kui välismaiseid) igapäevaselt ise külastate?
Loen Delfi Naisteka toimetaja Anna-Elisabethi ning Publiku toimetaja Stella blogi Stellarium: Väga armastan ka geniaalseid ning kiiksuga reklaamiteemalisi lehekülgi, näiteks I Believe in Advertising blogi ning “Trust me, I’m a designer” lehekülge Facebookis. Imetlen inimeste oskust mõelda kastist välja.

Mida meenutate töötamisest Eesti Cosmopolitanis… kas Delfi Publikusse tulite otse Cosmost? 
Publikusse tulin vahetult pärast Cosmopolitanis töötamist. Cosmopolitanist meenutan mõnesid väga kalliks saanud töökaaslasi ning inspireerivaid intervjueeritavaid, kellega siiani head suhted. Kohtusin tänu sellele paljude fantastiliste inimestega. Kindlasti ei ole vähem tähtis ka see, et sain teoks teha oma kunagise nooruspõlve unistuse – töötada Cosmopolitanis.

Milline juht te olete, millised on teie tööpõhimõtted? Mida arvate näiteks kaastöötajate ning alluvatega teatud distantsi hoidmisest?
Kuna juhiroll on minu jaoks uus, siis on raske öelda veel, milline juht ma olen. Õnneks on mul elus olnud mitmeid suurepäraseid ülemusi, kelle tegusid ja tööpõhimõtteid eeskujuks võtta. Kui aga rääkida distantsist, siis eks tuleb sedagi hoida, aga ennekõike tahaksin olla pigem hea kolleeg, kellele saab julgelt oma muresid kurta ja ka rõõme jagada. Tahan alati ka kiita, mitte ainult siis suu lahti teha, kui on vaja laita.

Millised eelmise peatoimetaja Laura Kõrvitsa saavutused Publik.ee’s on teie meelest silmatorkavaimad ja põnevaimad?
Ennekõike hindan Laura Kõrvitsat kui väga professionaalset ülemust, kellelt on palju selles vallas eeskujuks võtta. Tema põnevaim saavutus on olnud teha Publik nähtavaks ja teatuks, samas ilma, et ta oleks ise seepärast oma nahast välja pugenud ja end eksponeerinud.
 
Meelelahutusäriga käib tihedalt käsikäes ka kõmu, skandaalid ning avalikud üritused. Kas teist saab peatoimetaja, kes hüppab julgelt šhampauimas lauale tantsima või peatoimetaja, kes armastab niite kulisside tagant tõmmata?
Laua peal ei ole tantsinud ja ei plaani ka – olen piisavalt pikk ilmagi, kuid heal peol toolil või diivanil hüppamist on küll ette tulnud. Seda küll mitte avalilkus kohas.

Kuidas möödus teie suvi? Millised on eredamad mälestused ning kuidas teie armastate puhata?
Kuna tulin alles aprilli alguses Publikusse tööle, möödus suvi töö tähe all kõikvõimalikke erinevaid üritusi külastades ja kajastades. Eredamaks hetkeks võib kindlasti pidada augustikuist nädalavahetust Kihnus väga toredate inimeste, huumori, lauamängude ning selle suve kohta harukordselt hea ilmaga.

Nädalalõppudel armastan väga puhata vanematekodus Pärnus – nautida pikki hommikusööke ning jutuajamisi. Ja muidugi ei ütle ma ära jume andvast päikesepaistest ning imekaunist veealusest ja väga rahustavast maailmast Punase pere pinna all, eemal telefonist ja internetist.
 
Millised on teie hobid, millega tegelete vabal ajal?
Vaba aega kipub viimasel ajal nappima, kuid seda kvaliteetsemalt seda vähest veeta püüan. Minu suur kirg on söögiteemalised filmid ning saated, näiteks “Julie ja Julia” ning Austraalia versioon gurmeeshowst “Meisterkokk”.  Õige pea loodan leida ka aega õppida kaamerat käsitlema veidi professionaalsemal tasemel.

[ot-gallery url=”gallery/publiku-uus-peatoimetaja-merje-merdik-suuri-muutusi-publikuga-seoses-p%c3%b5hjust-teha-ei-ole”]