Mõnda aega tagasi hakkasid liikuma sahinad, et noor ja andekas näitlejapaar Tiina Tauraite ja Erki Laur sulgevad oma selja taga koduteatri Von Krahli ukse ning jätkavad oma tegemisi muudes valdkondades. Ajakiri Naised teab, et nii see ei ole ja peagi võib Erkit, Tiinat ja teisi Krahli teatri näitlejaid taas laval näha.

“Eelmisel sügisel võimaldas Von Krahli teater kolmele põhikoosseisu meesnäitlejale nii-öelda loomingulist puhkust,” selgitab näitlejanna Tiina Tauraite.

Juhan Ulfsak tegi eelmisel aastal koostööprojekti soomlastega Brüsselis, Taavi Eelmaa oli hõivatud peaosaga uues mängufilmis “Püha Tõnu kiusatus” ja Tiina Tauraite elukaaslane Erki Laur sai rohkem aega tegelemaks asjadega, millega ammu on tegeleda tahtnud.

“Kõik naisnäitlejad, kaasa arvatud mina, olime ja oleme seniajani lapsehoolduspuhkusel,” põhjendab Tiina oma ajutist eemalviibimist. Inimesed võivad Tiina Tauraitet peagi taas lavalaudadel näha. “Juba novembris hakkame meelde tuletama meie menukat “Kajakat”.” Krahli teater on kutsutud Moskvasse Tšehhovi festivalile, mistõttu antakse novembri keskel kaks etendust Moskvas ja arvatavasti mängitakse lavastust peagi uuesti ka kodupubliku ees. “Von Krahl on minu koduteater ning see lause tähendas seda, et olen ja tahan olla endiselt Krahli näitleja,” kinnitab Tiina, lükates ümber kuulujutud tema teatrist lahkumise kohta.

Tiina sõnul on laste kõrvalt teatritööd küll raske teha, aga Krahl on siiski ainus koht, kus ta seda teeks.  Peagi on Krahli tuumikul plaanis uus tükk, mille proovid algavad jaanuaris ja esietendus saab olema märtsis. Jaanuariks on Erki ja Tiina väike poeg üle pooleteise aasta vana ja elab ema ja isa eemalolekud loodetavasti vaevata üle. “Nii et saame rahulikult uue tüki selgeks õppida. Krahl on projektiteater, seega on see laste seisukohast vaadates mööduv nähtus, et emme-issi õhtuti ära on.”  Tiina kinnitab, et ka seriaalitöö ei kao esialgu kuhugi. “Ka seal löön kaasa igal juhul.”