Perekond Sõnajalgade osalusega OÜ Timothy ähvardab Kaarma valda 22 miljoni krooni suuruse kahjunõudega, kui vald ei võimalda ettevõttel soovitud kohta tuulegeneraatoreid püstitada.

OÜ Timothy väitel on Kaarma vald tekitanud ettevõttele kahju tuulepargi rajamisega seotud õigusvastaste haldusaktide vastuvõtmisega ning ehituslubade väljastamisega, mille alusel tegi ettevõte asjatuid kulutusi, kirjutab OmaSaar.

Kahjunõue puudutab Unimäe külas asuvat Paduri IV maaüksust, kuhu vallavalitsuse poolt 2005. aasta juunis kehtestatud detailplaneeringu kohaselt pidi tulema tuulepark. Väidetavalt valla õigusvastase käitumine tõttu läks planeering pärast kehtestamist aga uuesti menetlusse, mis lõppes sellega, et 2007. aasta jaanuaris peatas vald detailplaneeringu menetlemise kuni valla üldplaneeringu kehtestamiseni. Tänaseni ei ole OÜ Timothy saanud oma plaane ellu vii ei Paduri kinnistul ega ka alternatiivsetes kohtades Sikassaare poldril ja Nasva külas.

Sõnajalgade hinnangul on neile tekitatud otsese varalise kahju suurus 1,8 miljonit krooni, sellele lisandub saamata jäänud tulu 20 miljonit krooni alates 2006. aasta juunist, mil pidi sõlmitama liitumisleping Eesti Energia elektrivõrguga, ja 400 000 krooni intressikulu. Kahjunõue suureneb iga päev summas 25 000 krooni. Samas kinnitab OÜ Timothy, et eelistab kahju rahalisele hüvitamisele seda, et vald heastab oma rikkumised ja lubab ettevõttel rajada tuulepargi.