VIII Rahvusvaheline Idamaise Tantsu Festival
 26.-28. oktoober
 Salme Kultuurikeskus (Salme 12)
 Tallinn

 
26.-28. oktoobril toimub Tallinnas taas idamaise tantsu suursündmus – VIII Rahvusvaheline Idamaise Tantsu Festival, mis toob Eestisse rahvusvahelise kõhutantsumaailma tipud. Festivali aukülalisteks on edukalt Egiptuses karjääri teinud tantsijannad:
 
Zeina (Rootsi/Egiptus), kes tunneb egiptuse tantsu ja sealseid traditsioone sügavuti ning kes koos oma abikaasaga korraldab kuulsaid tantsufestivale nii Rootsis kui Egiptuses;
 
Outi (Soome/Egiptus), kes töötab hetkel Kairos ning kes produtseerib tantsijatele nii muusikat kui DVD-sid.
 
Lisaks silmailule tekitab elevust Magdy El-Leisy, armastatud Egiptuse tantsija ja õpetaja, kes on alati oodatud külaline tantsufestivalidel üle maailma. Tema kursused pakuvad nii intensiivset õppimist kui ka palju nalja, sest Magdy on tuntud kui Egiptuse Mr. Bean!
 Lisaks osalevad festivalil erinevad tantsijad ja trupid nii Eestist kui Soomest, Lätist ja mujalt.
 

FESTIVALI KONTSERDID:
 
Konkurss „Kõhutantsutähed 2012“
 26. oktoober kell 20:00
 Salme Kultuurikeskus
 
Konkursi kõik kategooriad avatud nii Eesti kui ka välismaa osalejatele. Auhinnad on välja pannud festivali Idamaisel basaaril osalejad.
 Pilet 10 EUR
 
Galakontsert
 27. oktoober kell 20:00
 Salme Kultuurikeskus
 
Peaesinejad: Magdy El-Leisy (Egiptus/Saksamaa), Zeina (Rootsi/Egiptus), Outi (Soome/Egiptus)
 Pilet 10 EUR
 Piletid müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal (Salme 12)
 
Kõigil festivali päevadel veel toimumas:
 – idamaine basaar,
 – tantsukursused,
 – tasuta kontserdid vabalaval!
 
Rahvusvaheline Idamaise Tantsu Festival on iga-aastane traditsioon, mis toob kokku järjest rohkem kõhutantsuhuvilisi mitte ainult Eestist, vaid ka Lätist, Leedust, Soomest ja kaugemaltki. Tantsijad, nii harrastajad kui professionaalid kogunevad igal sügisel üheks nädalavahetuseks Tallinnas, et õppida oma ala parimatelt meistritelt uusi tantse, lihvida tantsutehnikat, omandada uusi teadmisi, nautida võrratuid show’sid, esineda ise ning ostelda idamaisel basaaril.

Ürituse lingid: http://www.orientaldance.ee