Kerttu Rakke (38) on edukas kirjanik, kolumnist, stsenarist ja kirjastaja. “Minu silmatorkavamad iseloomuomadused – egotsentrilisus, terav keel ja haavatavus – pole need, millega karjääri teha. Mul on lihtsalt vedanud,” räägib Kerttu Rakke ajakirjale Buduaar.

“Oma kirjutamisega saan ma tõesti rohkem raha, kui keskmine palk, aga ma teen seda ka hullunud grafomaani kombel. Viimase kuue aasta jooksul olen kirjutanud üle seitsmesaja seeria käsikirja seriaalile “Kodu keset linna”, ühe romaani (“Küpsiseparadiis” -toim.), paarsada kolumni ja artiklit ja ühe elulooraamatu (“Rahatuulutaja” -toim.). Tõenäoliselt kirjutaksin keskmise palga eest lihtsalt vähem ning mõtleksin, mida lisaks teha, et teenida rohkem kui keskmine palk. Kuna ma ei oska meestelt raha küsida, siis tuleb lihtsalt ise töökas olla,” räägib Rakke.

Kerttu on tänu sellisele elustiilile pidanud ka paljust loobuma. “Olen pidanud loobuma niinimetatud normaalsest pereelust. Vaid vähesed mehed kannatavad igapäevaselt välja naise, kes istub kella tundmata nägupidi arvutis ning aeg-ajalt rokib nii, et maa must. Olen liiga vana, et ainult armastuse pärast millestki loobuda.”

“Minu päevad ei ole vennad ja minu ööpäevas ei ole 24 tundi. Kuna töötan kodus, võin endale lubada palju rohkem vabadust kui enamik minu tuttavaist. Ärkan vastavalt sellele, mis kell sai öösel magama mindud ning kas mul on vaja päeval kellapealt asju ajada või mitte. Kõige parem on töötada öösiti ja magama minna vastu hommikut.”