Homme lahendavad “Selgeltnägijate tuleproovis” osalejad esimest reaalset lugu elust enesest. Perekond Lohusuult palus selgeltnägijate abi, et selgitada välja, kas perepoja surma ametlik versioon “enesetapp” peab paika või leiavad kinnitust lähedaste karmimad kahtlused.

Saatemeeskonnaga võttis ühendust perekond Lohusuult. Perepoeg Sergei leiti surnuna Peipsi järve kaldalt ning ekspertiis kinnitas tema surma ametlikuks põhjuseks enesetapu. Mehe kõige lähedasemad aga kahtlevad selle vettpidavuses. Homses osas selgub, kas selgeltnägijad suudavad sellesse hämarasse juhtumisse selgust tuua ja kas perekond leiab viimaks hingerahu.

Juuli alguses kutsus Kanal 2 inimesi üles saatma kirjeldusi reaalsetest juhtumitest, mida selgeltnägijad saaksid saates lahendada. Nii mõneski saates püüavad selgeltnägijad aidata inimesi, kellel on painavaid küsimusi enda või oma lähedaste kohta.

Kolmandas saates tuleb selgeltnägijatel lisaks Lohusuu juhtumile lahendada veel kaks ülesannet: viia kokku abielupaar ning leida isik mahajäätud hoonest. Lisaks selgeltnägijatele jätkavad ülesannete lahendamist skeptikute-loogikute võistkond, kuhu kuuluvad geoloog ja tehnikadoktor Erik Puura, endine politseiuurija Alice Järvet ja teadusajakirjanik Tiit Kändler. Saate lõpus selgub “Selgeltnägijate  tuleproovi” teine väljalangeja.

“Selgeltnägijate tuleproov” on Kanal 2 eetris homme kell 20.30. Saatesari on olnud kahel möödunud nädalal Eesti teletabelite liider ning kogus eelmisel nädalal 227 000 vaatajat.