Sel neljapäeval, 24. septembril esitleb Tallinnas, Von Krahli teatri baaris üritustesarja Featuring: ning festivali Plektrum ühisüritusel kodumaine tõusev elektroonilise muusika täht Sinine oma esimest albumit “Butterflies”.

Pidulikul plaaditutvustuspeol astuvad lisaks üles ka Kirtana Rasa ning Allan Vainola ja Unenäopüüdjad. Plaadimuusikat mängib DJ 4-got-10.

“Butterflies” on aus kontseptuaalalbum Mauno Meesitilt ja tema bändilt Sinine. Sinine loob unenäolist electronicat, põimituna eksperimentaalsemate darkwave helide ning akustiliste instrumentidega, esitades nõnda unikaalset muusikat, mis suudab olla korraga nii puudutavalt intiimne kui ka jahmatamapanevalt võimas.

Meesit töötas albumiga rohkem kui viis aastat, et saavutada enda jaoks püstitatud eesmärgid. Iga heli ja meloodia on hoolikalt valitud väljendamaks ja illustreerimaks kindlat kohta, atmosfääri, inimesi ja mälestusi minevikust.

Lisaks Meesiti laulule ja mängitud instrumentidele kaasati stuudio-sessioonidel ka viiuldaja ja tšellist ning albumil teevad kaasa mitmed külalislauljad. Album miksiti Moonwalk stuudios, kogenud produtsendi Lauri Laaguse poolt, kes on teiste seas koostööd teinud Peeter Vähi, Urban Symphony ja Laura Põldverega. Viimane lihv anti lugudele Christoph Stickeli (Deine Lakaien, Liquido, Reamonn) käe all Münchenis Saksamaal.

Andekad muusikud Meesiti kõrval on Andre Pichen kitarril ja Liisa Hirsch klahvpillidel. Samuti on laval tehtud koostööd mitmete külalismuusikutega. Vähem kui aasta esimesest kontserdist, on Sinine juba jaganud lavasid selliste maailmanimedega nagu Diary of Dreams, The Birthday Massacre ning Noisuf-X.

Album “Butterflies” ilmub 18. septembril 2009 maineka Saksa plaadifirma Accession Records alt.

Ansambli Sinine debüütalbumi “Butterflies” esitlus algab sel neljapäeval, 24. septembril kell 21.00 Tallinnas, Von Krahli teatri baaris (Rataskaevu 10). Pilet üritusele maksab esimesel tunnil (21.00-22.00) vaid 50 krooni,  hiljem saabujad peavad peole pääsemiseks loovutama 75 krooni.

Ansambli Sinine koosseis:
Mauno Meesit – muusika, vokaal, kitarr
Andre Pichen – kitarr
Liisa Hirsch – klahvpillid, backvokaal
Von Krahlis toimuval kontserdil on Sinisega laval ka Mari-Liis Rebane (vokaal, süntesaator), keda kuuleb laulmas ka “Butterflies” albumil.

Rohkem infot ansambli kohta:
www.sinine.org
www.myspace.com/sininemusic

Erikülalistena kutsus Mauno Meesit Sinisega lava jagama bändid ja  muusikud, kes Eesti muusikamaastikult kõige hingelähedasemad on:

ALLAN VAINOLA JA UNENÄOPÜÜDJAD
sai alguse 2006. aasta kevadel peale Tartus toimunud autorilaulu festivali Maifest, kus Allan Vainola (Metro Luminal, Vennaskond, Sõpruse Puiestee) ja Jaak Lutsoja olid ühed peaesinejatest. Peatselt liitus kontrabassist Tanel Liiberg ning koos plaadistati debüütalbum „Unenäopüüdjad”, mille eest pälvis Allan Vainola Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta 2006 parima meesartisti tiitli.

Koosseis:
Allan Vainola – vokaal, naturaalkitarr
Jaak Lutsoja – akordion, maracas
Tanel Liiberg – kontrabass, basskitarr

www.myspace.com/allanvainola

KIRTANA RASA
on Kaushalya, Kadi Uibo ja Alex Kardaš, kes on koos kulgenud ja muusikat teinud alates 2002 aastast. Muusikas segunevad idamaine filosoofia ja põhjamaine kargus. Kirtana Rasa loomingus avaneb aus ja siiras suhe loodusega ning erinevad maailmarännakud.

2007. aastal ilmus nende debüütalbum “Põhjataeva tuled”. Lisaks muusikale sisaldab Kirtana Rasa etteaste ka silmailu. Selle eest hoolitseb visuaalikunstnik Okeiko.

Koosseis:
Kaushalya – vokaal, viiul, harmoonium, basskitarr, löökriistad, kalimba.
Kadi Uibo – vokaal, harmoonium, löökriistad, kalimba.
Aleksander Kardaš – džembe, tabla jm löökriistad, basskitarr, vokaal.

www.kirtanarasa.tk
www.myspace.com/kirtanarasa