“Ma ei saa ise ka aru, mis siin Otepääl toimub! Provotseeritakse ja tehakse mingit actionit,” kurdab Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal, kes kahtlustab konkurente talle politsei koduaia taha luurama saatmises.

Ööl vastu pühapäeva kell 2.05 jäi Jaanus Raidal Otepääl politseile vahele purjuspäi juhtimisega. Politsei tema joovet ei avalikusta. Raidal väidab, et tegu oli jääknähtudega – 0,47 promilli. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall juhtumi üksikasju ei kommenteeri.

“Mul oli laupäeval sünnipäev ja õhtupoolikul tõepoolest lubasin endale baaris ühe rummi kokakoolaga,” seletab Raidal. Ta istunud rooli paar tundi pärast kokteili limpsimist – piiri, kui võib pärast tipsutamist autot juhtida, tunnetavat ta väga hästi. Autoga sõitnud ta vaid 300 meetrit. “Tundsin, et võin vaikselt auto ära viia ja kogu lugu. Aga ei tulnud selle pealegi, et mind võib politsei kodu juures oodata. Võin käe südamele panna, et ma pole roolijoodik ega alkohoolik! Tunnistan oma viga, üldiselt muidu ma niimoodi ei tee,” räägib Raidal.