Lugeja kiri: “Tere, ma küll ei tea, kas oleks õige sellest teile kirjutada aga sõbrannadest mul abi pole olnud ja vahel on võõra inimese arvamus ning abi palju rohkem kasuks. Mul on juba ammu soov, et tahaks saada keha ilusti vormi, vabaneda lisakilodest ning kõhust aga ma pole sellega hakkama saanud. Mul puudub nagu motivatsioon või tahe. Ma nagu ise ka ei tea. Ja ma mõtlesin, et äkki on teil võimalik mulle mõni hea idee anda või motivatsiooni, et miks seda teha. Olen proovinud mõnda asja aga ei õnnestu…”

Marek vastab:
“Tean, et seda on noorel inimesel endale ehk raske teadvustada, aga parimaks motiiviks ja edasiviivaks jõuks peaks olema mõte: “Tervis 5 aasta pärast”. Usu, et hiljem vähem kahetseda, hoia tervist — seda on palju kergem teha kui seda taastama hakata. Noorele inimesele tundub see võib olla kauge tulevik, aga uskuge, et aeg lendab. Sa ju tahad olla ka siis ilus terve ja väga heas vormis, kui vanust üle 40?”

“Kui tõesti muu ei aita ja oled kõike proovinud, siis las keegi targem paneb Sulle paika õige toitumise. Tema määrab ära piisava treeningkoormuse ja usu mind, kui seda teeb spetsialist, siis hakkad Sa seda kõike nautima juba nädalaga. Mingisugust motivatsioonikriisi enam ei tule. Trust me!”

“Spetsialistile annab täpse ülevaate inimesest tema andmed, mida kavade tegemiseks vaja on. Mina pole põhimõtteliselt mitte kellegagi kunagi kohtunud ja oma soovitud tulemuse on kõik saavutanud. Olen teinud seda tööd juba üle 15 aasta.”

Küsimusele mida arvab ta kodustest dieetidest, vastas Marek Kalmus: “Sellega on nii, et seotud silmadega võib ju haamriga naelale pihta saada, aga suurem tõenäosus on virutada vastu näppu. Seega milleks riskida?”