Ehkki autospordimaailmas pole rahaga praegusel ajal priisata, otsustas maailma alaliit FIA koostöös rehvitootja Pirelliga viia noori mehi MM-sarja. Eurooplastest osutus üheks kahest väljavalitust Ott Tänak!

Ta alistas Austrias peetud valikvõistlusel 15 konkurenti ning hakkab tuleval aastal sõitma Pirelli meeskonnas N-rühma autoga. 80 km pikkusel minirallil edestas Tänak rivaale ülivõimsalt. “Olen ülirahul! Tegemist on karjääri senise tipphetkega,” oli tuleval kuul 22aastaseks saava Tänaku esimene emotsioon. Ta lisas: “Loodan mitte ainult Pirelliga piirduda. Tahan pääseda rallimaailmas nii kõrgele kui vähegi võimalik. Mida kõrgemale jõuad, seda rohkem pead pingutama ja vaeva nägema. Ent tahan lõpuni minna.”

Tänak on ülimalt tänulik oma juhendajale, mõne aasta eest MM-radadel tegusid teinud Markko Märtinile, kes on teda palju aidanud ja kelle nõuanded olid kuldaväärt ka Austrias. Nimelt sõideti pool minirallist asfaldil ja pool kruusal. Asfaldil pidi Tänak nii tõsiselt gaasi andma elus esmakordselt. “Eestis pole võimalik asfaldiralliks korralikult harjutada, pealegi tähendavad mägised teed midagi hoopis muud. Ent kõik sujus väga hästi, Märtin oskas rääkida, mis kõik meid ees ootab,” kiitis Tänak.