Johanna-Mariah Kammiste on üks õnnelikest, kes sai “Eesti otsib superstaari” eelvoorus kollase kaardi. Staariks saamisega kaunis ja musikaalne tüdruk ei kiirusta. “Tahaks samm sammult – jah just eestlaslikult seda kõike võtta, alguses teha musa iseendale, pärast juba julgemalt laval,” räägib Johanna Gossip.ee-le.

Kui võrdleksid ennast mõne tuntutd staari või staaridega, siis kellega sooviksid sarnaneda?
Ma ei soovi sarnaneda ühegi lauljaga, tahan teha oma asja ja seda nii hästi kui võimalik. Laulmises ei ürita kedagi matkida, kuigi on isikuid, kes mind ja minu lauluvalikut on inspireerinud. Kui päris aus olla, siis rohkem inspireerib mind siiski muusika kui inimesed ise.

Kui kaua oled muusikaga tegelenud? Kas sul on peale “Eesti otsib superstaari” saatesse pääsemise ka juba varasemaid võite muusika vallas?
Laulmist õppinud olen ainult aasta laulukoolis WAF, aga muusikaga olen tegelenud terve elu. Seitse aastat õppisin ka klaverit. Mul pole varasemaid võite muusikavallas, see oli minu jaoks esimene kogemus ja seetõttu väga põnev.

Millist muusikat armastad kuulata? Milist muusikat on plaan ise tegema hakata?

Mul pole konkreetset bändi ega žanri mida ma kuulan, tihtipeale lihtsalt kuulen mingit lugu ja hakkab meeldima. See võib olla mõni tempokam pop-hitt või mõni rokklugu, see žanr ei ole oluline. Ise tahaks kirjutada muusikat, mis oleks ilus meloodiline ja mitte mingi kolme-duuri-lugu. Muusika on ju siiski kunst.

Kas oled ise juba mõne laulu sõnade või viisi autor?
Ma vaikselt klimberdan midagi klaveril ja siis tuleb mingi mõte pähe, aga ma ei pane neid kunagi kirja, see on rohkem improviseerimine.

Mis on sinu unistus – kas unistad läbilöögist Eestis, läbilöögist Euroopas, läbilöögist maailmas? Milline on sinu plaan ja strateegia oma soovide täideviimiseks?

Ma ei unista otseselt läbilöögist veel, ma tahaks hetkel lihtsalt laulmist ja esinemist õppida. Kindlasti oleks tore olla tuntud Eestis, veel toredam mujal maailmas, aga see mõte tundub suht utoopiline hetkel.

Kas sinu muusikat või sinu esituses kellegi teise laule saab näiteks youtube´ist kuulata?
Võib-olla kui hästi otsida. Ei, tegelikult ma pole youtube’i veel midagi uploadinud, kuigi ma olen ennast lindistanud küll laulmas. Ma lihtsalt ei leia aega selle jaoks või olen liiga laisk parasjagu.

Mis teeb sinu meelest staarist tõelise staari? Kas tahad saada staariks, kes ei karda tähesära, annab julgelt intervjuusid, suhtleb meedia ja fännidega või soovid teha vaikselt muusikat endale, ehk anda välja plaadi, aga seda vaikselt, omaette, eestlaslikult?
Raske on defineerida seda mõistet, sest mõne inimese teeb staariks just tema eripära, mis ei pruugi tähendada, et ta on super avatud ja julge. Ma ise ei tahaks hüpata pea ees vette. Tahaks samm sammult – jah just eestlaslikult seda kõike võtta, alguses teha musa iseendale, pärast juba julgemalt laval. Superstaarisaates osalemine oli mulle esimene kord avalikult esineda ja ma ausõna ei taha nüüd öelda et, oh jess, peaks nüüd kohe staariks pürgima, kuulsaks saama, aga ma kindlalt soovin muusikaga edasi tegeleda nagu ma olen seda ju tegelikult teinud terve elu.

Milline oleks sinu unistustetiim, kes sinu heaks töötab? Alates produtsentidest-manageridest kuni juuksuriteni välja.

Unistustetiimi kohta ei oska midagi ette kujutada. Lihtsalt loodan, et kui kunagi oma tiimiks vajadus, on tegemist selliste inimestega, kellega koostöö sujub.