Kauni modelli Joanna Ojastu elu on kirev ja kiire nagu välismaa tippstaaridel. “Ma pole siiani jõudnud korterisse veel nettigi muretseda,” räägib koos kallima Sten Karikuga Barcelonas elav särtsakas Joanna Gossip.ee-le, kes peale saadet “Unistuste printsess” otsustas mõneks ajaks ka ise Euroopasse kolida.

Kuidas on sinu suvi möödunud. Kuulsin, et oled Euroopasse kolinud.
Kiirelt. Me pole siiamaani jõudnud korterisse veel nettigi muretseda. Juulis reisisin kallimaga (Sten Karik- toim.) pool Euroopat läbi, peatudes pikemalt Pariisis, mis on ka minu vaieldamatu lemmiklinn. Augustis lendas BonBon Lingerie tiim Hispaaniasse, et pildistada Sitgeses BonBon’i kevad-suvi 2010 kataloogi. Peab mainima, et sellest “shootist” kujunes mu üks elu lõbusamaid pildistamisi. Nüüd elame jah Steniga Barcelonas, kus töötan, ning plaan Eestisse tulla on alles jõulude ajal.

Töötad endiselt modellina?
Jah, ikka mannekeenina.

Millised kasulikud tegemised-ettevõtmised katsud mahutada igasse päeva? Milliseid halbu harjumusi püüad välja juurida?
Minu igas päevas peab olema midagi loovat, midagi (hinge)toitvat, midagi tulutoovat, midagi sotsiaalset, midagi aktiivset ja midagi, mida võib nimetada jalgade seinale viskamiseks – mul lihtsalt on vaja neid laiskusehetki.

Välja juurida tahaksin suitsetamist – Eestis elades see isegi õnnestus, kuid Hispaanias… tundub nii, et suitsetamist võib siin nimetada lausa kultuuri osaks – igaõhtused kohustuslikud veiniõhtud sõpradega mõnes pungil täis kohvikus, Sangria, tapas ja kähiseva häälega viisijuppi aretav vanamees, keda näeb ähmaselt õhus käega läbi suitsu teed tehes – müts maha, kes nii suudavad oma nikotiinisüütust säilitada!

“Viga”, mis on leidnud palju kriitikat, kuid mis väljajuurimisele ei lähe, on minu vahetu olek – ma olen, räägin, mõtlen täpselt nii, kuidas ma tegelikult tunnen. Ümbritsev vagurlik ja kahepalgeline ühiskond, kus inimeste tolerantsus lõpeb ilustatud ja enamjaolt vassitud blää-blää tekstide juures, mulle ei istu. Ja see ikka selleks, et endast võltsilt paremat muljet jätta ja populaarsust säilitada.

Milliste aksessuaaridega armastad oma isikupära rõhutada? Milliste brändide rõivaid eelistad? Kus Sind kõige tõenäolisemalt shoppamas võib näha?
Kindlaid shoppamisringe ma ei tee – pigem olen ma see armetu reklaamiohver, kes punktist A punkti B liikudes midagi ilusat mõnel vaateaknal näeb ning siis sisse astub.

Aluspesu on ainus kategooria, kus kindlad favoriidid olemas – Intimo butiik, mis asub Viru tänaval ning BonBon Lingerie. Ilus, mugav ning rohkem kui kvaliteetne. Oo, unustasin – Fornarina näiteks on pood, kust olen tihti põnevaid leide soetanud ning lisaks igasugused üritused, mida meie tublid eesti naised korraldavad, kus müüakse uskumatult soodsalt noorte eesti disainerite omapäraseid ja huvitavaid rõivaid.

Aksessuaaridest vaimustab mind kõik, millel on ülevõlli särtsu – riidekapis on näiteks suurte sulgedega sall, igapäevaseks kandmiseks muide, nõuka-aegset telefoni kujutav kaelakee ning eriti ägedad on ühe sepp Mart Kekiševi massiivsed rauast ketid, mutritest keeratud käevõrud jne. Viksidel ja viisakatel päevadel piisab väikestest kõrvarõngastest a la Swarovsky.

Mida Sa iial ei kannaks… Mis on kõige suuremad moeapsud, mis silma riivavad?
Iial ei kannaks ma jooksusaali botaseid ega suurte firmalogodega riideid.

Kas parfüümi piserdad endale pigem palju või pigem vähe? On sul välja kujunenud oma lemmikparfüüm?
Lemmikparfüüm on piisavalt eriline, et selle nimi egoistlikult enda teada jätta, kuid väga mõnusad on ka Anna Sui “Dolly Girl”, Kenzo “Amour” ning Moschino “I Love Love”. Parfüüm peab olema aimatav, seega pigem vähe.

Kui palju oled nõus kulutama juuksurile? Oskad ehk soovitada mõnda tõeliselt head juuksurit? Kuidas koduselt oma juukseid hooldad?
Uhkeid soenguid sättida ei lase, sest mannekeeni töö tõttu saavad juuksed piisavalt vatti. Võtan iga mõne kuu tagant ette nn hooldusvisiite, mis lähevad maksma ca 700-1100 krooni. Kulukas, kuid nii kuiva juukse puhul, mida iganädalaselt mitu korda töödeldakse, äärmiselt vajalik ettevõtmine.

Minu vaieldamatu lemmikjuuksur on Maria Liisa Tehver, samuti teevad väga head tööd ka Katrin Pilk ja Natali Kristiine Keskuse Salon+st.

Koduse karvahoolduse teevad Tigi, Sebastian ning Schwarzkopf – šampoonid, balsamid, ravimaskid, juuksevahud ning igasugused seerumid. Lisaks hellitan neid paar korda nädalas oliiviõliga.

Kust saad positiivseid laenguid – mida soovitad teha-kuulata-külastada, et elule särtsu juurde saada? Mis oleks sinu n-ö “heaolu” retsept?

Kõige hinnalisema positiivse laengu saan kallite inimestega veedetud ajast. Lisaks püstitatud eesmärkide realiseerimine ja eneseteostus – miski, mis pakub tõelist naudingut. Samuti toidab mind kunst – maalimine ning värvid. Lõõgastab jalutuskäik looduses, samuti SPA. Turgutab teiste riikide külastamine ning sealse ühiskonna- ja kirevusvooluga kaasaminek.

Külastada soovitan kõige enam restorani Cläzz, kus toimuvad väga mõnusad salsaõhtud ning tihti on laval esinejaid välisriikidest, kuid samuti ka meie oma Lament koos James Wertsiga.

Minu n-ö heaoluretsept: Ela nii, et sa seda ise ka tähele paned!