Klassikaraadio tähistab Raimo Kangro 60-ndat sünniaastapäeva arhiivisaadete sarjaga. Kangro mälestuskontsert Estonia kontserdisaalist jõuab eetrisse otseülekandes ning kuulata saab ka kokkuvõtet Heliloojate Liidus toimuvast mälestusõhtust.

Otseülekanne Estonia kontserdisaalist on eetris esmaspäeval 21. septembril kell 19. Esinevad Riia klaveriduo Reinis Zari?š ja Raffi Haradžanjan, löökpilliansambel PaukenfEst, Mihkel Peäske (flööt) ja Toomas Vavilov (klarnet). Ülekannet vahendab Annika Kuuda. Kokkuvõtet sel pühapäeval Heliloojate Liidus toimuvalt mälestusõhtult “Helilooja, kes sa oled” kuuleb sarja “Nyyd-muusika” raames teisipäeval 20. oktoobril kell 21.

Eesti muusikasse rütmienergiat ja neoklassitsistlikku impulssi toonud Raimo Kangro (1949 – 2001) oli Eesti muusikaelus aktiivselt pildil üle kolme aastakümne. Energilise eluhoiakuga muusikuna on ta andnud palju intervjuusid, tutvustanud oma helitöid ja arutlenud muusikaelu probleemide üle laiemalt. Sünniaastapäevale pühendatud arhiivisaadete sari on eetris alates 22. septembrist “Nyyd-muusika” sarjas teisipäeviti kell 21 ja laupäeviti kell 16. Saatesarja toimetab Tiia Teder. Vanimad intervjuud on pärit 1970-ndatest ja uusim tehtud Kangro 50-ndaks juubeliks.

Arhiivisaadete sari:
T 22. septembril kell 21 “Vikerkaare all: Kaerajaanist Saalomoni õpetussõnadeni”. Saade valmis Kangro 50ndaks juubeliks 1999. Vestlesid Margit Peil ja Raimo Kangro ning oma sõna ütlesid Kangro õpetajad Jaan Rääts ja Eino Tamberg ning lemmikõpilane Tõnu Kõrvits, samuti dirigent Tõnu Kaljuste.

L 26. septembril kell 16 on kavas saade “Visiitkaart ja autogramm”. Kuuleb Kangro loomingu iseloomustusi erinevaist aastakümneist. Esmalt kõlab muusikateadlase Merike Vaitmaa intervjuu 1980. aastast, teiseks Tiia Tederi saade “Raemuusika helilooja Raimo Kangro” aastast 2000. Saates saab kuulata muusikat rock-ooperist “Põhjaneitsi”, kus peaosi laulavad Kadi-Signe Selde ja Jaak Joala.

T 29. septembril kell 21 on eetris arhiivisaade “Raimo Kangro autoriõhtu 1976”. Nüüdismuusika viimisest kuulajani ja publikuga arvestamisest vestlevad Raimo Kangro, muusikapsühholoog ja sotsioloog Peeter Lasting ning noor muusik Andres Mustonen. Saatejuht on Tiina Šubin.

T 6. oktoobril kell 21 saab uuesti kuulata 1988. aasta saadet “Helilooja ja looming”, kus Kangrot intervjueerib “Muusikalise tunni” juht, teenekas raadiotoimetaja Edgar Selberg.