Põhjanaabrite esibänd Nightwish andis laupäeval Helsingis, Hartwall Areenal suurejoonelise kontserdi, mis lõpetas ühtlasi nende kaks aastat väldanud maailmaturnee.

Nightwishi soojendas kaasmaalastest koosnev ja samuti ülemaailmselt tuntud Apocalyptica, kes astus lavale 19.30. Õhtu nael alustas efektse show’ga 21.15, mistõttu oli tehtud mitmeid ümberkorraldusi ning fotograafidel oli pildistamiseks (tavalise kolme loo asemel) lubatud üks lugu. Pilku püüdis eriline lavakaunistus ning kohale oli veetud mitmeid atraktiivseid detaile nagu näiteks paat ja ankur, mis võtsid enda alla olulise osa bändimeeste liikumisruumist.

Mõlemal bändil olid laval ka erikülalised ja pettuma ei pidanud ükski fänn. Inimesi oli kohale sõitnud erinevatest maailma nurkadest, mistõttu müüdi kontserdipiletid välja ebatavaliselt kiiresti. Nightwish alustas muuseas sellesama kontsertturneega mitu aastat tagasi Tallinnast, andes siin suure saladuskatte all Nachtwasseri nime all Rock Cafes nö.proovikontserdi, tutvustades uut lauljannat, rootslannast Anette Olzonit.

Viimati andis Nightwish Hartwallis kontserdi aastal 2005 ja põhjustas samal õhtul peale keikkat suure skandaali tollase lauljanna Tarja Turuneni vallandamisega hüvastijätukirja teel. Antud kontserdist valmis ka DVD “End Of An Era”.

Rohkem kui kümne tegutsemisaasta jooksul on bänd välja andnud seitse ametlikku stuudioalbumit, viis live-albumit ja DVD-d, kuus kogumikku ja filminud viisteist muusikavideot. Viimane plaat “Dark Passion Play” on nii Soomest kui mujalt maailmast saanud mitmeid väärikaid auhindu, müües üle ootuste hästi.

[ot-gallery url=”gallery/nightwish-l%c3%b5petas-%e2%80%9cdark-passion-play%e2%80%9d-turnee-v%c3%a4geva-etteastega-kodumaal”]