“Tahtsin lisada teile mõned minu arvates huvitavad faktid kohvi kohta ja lõppu veel ka kohvi positiivsed mõjud iluvaldkonnas,” kirjutab Marian oma blogis.

♥Veneetsia kaupmehed tõid kohvi Euroopasse 1615. aastal
♥kohv on üks väärtuslikumaid esmatarbekaupu maailmakaubanduses, jäädes paljude aastate vältel arengumaade kaubavahetusartiklina alla ainult naftale
♥kohvimaailmas on kaks tähtsat kohvitaime: robusta (Coffea Canephora) ja araabika (Coffea Arabica), viimane katab 70% maailma toodangust
♥soovitatakse, et kofeiinikogus päevas ei oleks rohkem kui 300 mg (see on umbes 3 tassi nõrgumismeetodil saadud filtrikohvi)

“Selle kirjutise tarbeks kaevusin ma päris kauaks kohvimaailma ja siiamaani ei ole täit selgust, kas kohv on siis ikkagi kasulik või kahjulik (või ka neutraalne?!). Uurisin isegi PubMedist (US National Library of Medicine National Institutes of Health) erinevaid publikatsioone ja seal on nii kohvi pooldavaid kui ka mitte nii väga pooldavaid kirjutisi, aga ma arvan, et ma ei hakka teid liigse infoga üle külvama. Igatahes tuleb kõike tarbida mõõdukalt ja kuulata, mida keha teile ütleb!”

Nüüd aga huvitavaid fakte kohvi mõjudest iluvaldkonnas!
käte puhastamine ja ebameeldivast lõhnast vabanemine:
kohvil arvatakse olevat mõju eemaldada erinevaid ebameeldivaid lõhnu, näiteks küüslaugu-, kala- või sibulahaisu, mis on jäänud kätele peale toidu valmistamist. lihtsalt hõõru kohvipuru käte vahel ja seejärel loputa sooja veega. lisaks võib teha ka kohviubadest väikese lõhnakotikese ja seejärel asetada see näiteks külmkappi või ka kraanikausi alla kappi (võin kihla vedada, et enamikel eestlastel asub just seal prügikast), sest kohv pidavat enda sisse tõmbama halvad lõhnad.

juuksekasvu stimuleeriv mõju:
tee võimalikult kange kohv (soovitatavalt espresso) ja lase sel jahtuda. kui kohv on leige, vala see kuivadesse juustesse peanahale ja lase seista 20 min. pärast loputa sooja veega. ps! blondid võiksid ettevaatlikud olla.

tselluliidiravi:
kas olete tähele pannud, et enamikes tselluliidikreemides on koostisosaks kofeiin? sega kokku hommikusest kohvist alles jäänud sagu ja oliiviõli ning hõõru sellega duši all oma probleemseid piirkondi.

näomask:
sega kokku kohvipuru ja munavalge ning hõõru õrnalt näole. lase kuivada ja pese maha leige veega. peeglist peaks vastu vaatama toniseeritud, pinguldatud, vanadest naharakkudest puhastatud ja väiksemate pooridega nahk.

toniseerivad jääkuubikud:
tee jällegi kange kohv, aga pane see jäänõusse ning seejärel jääkülma, et tekiksid kohvikuubikud. täielikult külmununa hõõru sellega oma nägu paar korda nädalas.

isepruunistuv efekt:
hommikuti võid vatipadja kasta leigesse kohvitassi ja seejärel hõõruda sellega oma nägu, tulemuseks on õrn jume sinu näos.