Äripäeva rikaste TOPi võitja Toomas Annus on sõprade hulgas hinnatud kuju, kelle spordilembuse ning iroonilise huumori lummuses kümblevad paljud ärihiiu tuttavad.

Ettevõtjad, kuuldes Toomas Annuse nime, väga sõna võtta ei tihka. Paljud sõbrad ja tuttavad jäävad truuks maestro enda taktikale meediaga mitte läbi käia. Konkurendid ehmuvad Annuse nime peale esialgu sootuks ja vanad koolikaaslased meedia vahendusel arvamust avaldada ei julge. Kes on see pealtnäha raudse kilbiga mõjuvõimas mees?

“Ma arvan, et igaüks, kes on jäänud meedia hammasrataste vahele, väldib meediaga suhtlemist. Mina ise väldin ka,” märgib Neivelt. “Tal on väga palju sõpru. Kuid vaenlasi on tal ilmselt ka, sest miks muidu teda nii kaua praetakse,” lausub pankur, kes peab Annust suure töövõimega ja alati kahe jalaga kindlalt maa peal seisvaks meheks.

Riverito nõukogu esimehe Tõnu Toomiku sõnul on sellest, et Annus pole enam aktiivselt tegutsev ettevõtja kahju nii Merkole kui ka riigile. “Me ei ole nii tugev ja suur ühiskond, et endale lubada selliste inimeste passiivsust,” ütleb Toomik.

Kuigi Annus on Äripäeva rikaste edetabeli võidumees, siis elustiili järgi teda sinna Tõnu Toomiku arvates liigitada ei saa. “Kõik, kes temaga veidigi on kokku puutunud, teavad, et tegemist on suhteliselt kasina inimesega. Elustiili järgi ta Eesti tuhande rikkama hulka ei kuulu,” kinnitab Toomik.

Toomas Annus ise kommenteerib Äripäeva rikaste topi aga nii: “Soovitan teil koostada suuremate tööandjate ja selle väärtuse kaudu loodud maksumaksjate TOP. Selle käigus võib muuseas selguda, et need inimesed on parasjagu ühiskonnas kõige suuremad peksukotid. Siin on, mille üle arutleda ka Äripäeval. Nn rikaste ja mõjukate edetabelid on tragikoomilised pingeread, mis on reaalsest elust kahjuks väga kaugel ja toovad seal esindatud inimestele kaasa vaid peavalu. Kui Äripäeva toimetusel jääb järgmise TOPi tegemiseks aega üle, siis võiks kaaluda jõukuse arvestamisel mõiste “raha” olemasolu. Ettevõtjad on üldiselt seisukohal, et raha on ka vara. Seda teie TOP seni arvesse võtnud ei ole.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast