Patrick Swayze võitlus vähiga on möödas. Maailmakuulus näitleja suri täna öösel oma kodus Los Angeleses 57 aastaselt. Ta suri rahulikult kodus olles ümbritsetud oma perekonnast,” teatas üks tema esindaja Annett Wolf täna hommikul vara, vahendab Aftonbladet.

 

Alates eelmise aasta märtsikuust võitles Patrick Swayze kõhunäärme pahaloomulise kasvajaga. Mitmel korral oli ta tervis äärmiselt halb, kuid vaatamata kõigele õnnestus 57 aastasel näitlejal iga kord halvimast üle saada. Nüüd on 20 kuud kestnud võitlus raske haigusega möödas. Täna hommikul polnud täpsemaid andmeid surma kohta veel avaldatud.

Alates 80-ndate aastate algusest on Patrick Swayze olnud üks kuumemaid nimesid Hollywoodis. Eelkõige on ta tuntud oma rollide poolest filmides ”Dirty Dancing” ja  ”Ghost”, kuid osales ka sellistes suurt tähelepanu pälvinud filmides nagu ”Red Dawn”, ”Youngblood” ja ”The Outsiders”.

Patrick Swayze visa võitlus vähi vastu leidis laialdast kajastamist ja imetlust nii USA kui kogu maailma meedias. Swayze ei lasknud haigusel sundida end loobuma rikkast ja täisväärtuslikust elust. Vaatamata suurtele valudele viis ta näiteks lõpule seriaali ”The beast”  võtted telekanalile A&E. Viimase aasta jooksul on ta koos abikaasa Lisa Niemi´ga ka oma memuaaride kirjutamisega tööd teinud.

“Ma keeldun alla andmast ja soovi muutuda lihtsalt oma haiguseks. Niikaua kui ma suudan, elan ma nii normaalset elu kui võimalik, ütles ta ühes sel kevadel antud intervjuus.