“Mu töö on ka mu puhkus, seega pole vahet, kus maailma nurgas olen, reportaaže raadio Sky Plus eetrisse teen alati. Aktiivne puhkus on parim puhkus, sest niisama olemine on minu jaoks väsitav. Küll aga püüan suviti võimalikult palju aega veeta väljaspool Tallinna,” räägib ettevõtlik ja sportlik Kertu Jukkum Gossip.ee’le.

Kertu Jukkum, mida põnevat toob teile käesolev suvi?
See on mu lemmikaastaaeg, mis on alanud väga põnevalt ja loodetavasti jätkub samas tempos. Mõned päevad tagasi lõppes Tallinn-Monte Carlo elektriautode ralli, mille raames sõitsin kümne päevaga läbi Euroopa Tallinnast Monte Carlosse. Nüüd on aga põhirõhk treeningutel, et läbida septembris kaks maratoni kahe päevaga — jooksu- ja rulluisumaraton kahel järjestlikusel päeval Berliinis. Ettevalmistustest saab pidevalt ülevaadet kertujukkum.blogspot.com.

Lisaks ootab mind ees ülikooli lõpupidu, järgmisse kõrgkooli astumine ning paar perekondlikku suursüdmust.
 
Millal ja kus ja kuidas te oma puhkuse veedate?
Mu töö on ka mu puhkus, seega pole vahet, kus maailma nurgas olen, reportaaže raadio Sky Plus eetrisse teen alati. Aktiivne puhkus on parim puhkus, sest niisama olemine on minu jaoks väsitav. Küll aga püüan suviti võimalikult palju aega veeta väljaspool Tallinna.
 
Kas teid võib lähitulevikus taas ka teleekraanil mõnda saadet juhtimas näha?

Päris mitu saadet on eetris olnud ja on ehk praegugi. Ootan põnevusega ka uut hooaega, sest uusi põnevaid ideid on selleks varutud. Täpsemalt on veel vara rääkida.
 
Kuidas on lood “Väljalend” saatega, kas selle uut hooaega on millalgi veel loota?

Loodetavasti tuleb ka „Väljalennu“ uus hooaeg. Milline saab olema saatejuhtide koosseisus, selgub siis.
 
Mida põnevat meenutate “Väljalennu” salvestustest siiani, kas kummalisi situatsioone tuli palju ette?

„Väljalennu“ salvestustelt on palju meenutada. Iga salvestuspäev oli täis ootamatusi ja huvitavaid sündmusi. Hommikul kaameraga välja minnes ei teadnud kunagi, kelleni viib tee ja mis vahepeal juhtub.
 
Kas teil on midagi põnevat rääkida ka raadiotööga seonduvalt, mida põnevat pakute suvel raadiokuulajatele?

Raadio Sky Plus annab ära järjekordse suveauto – SkyPõrnikas. See on kindlasti ka suve tähtsündmus, kuid minu ekstreemsed reportaažid hulludest kohtadest ja huvitavate inimeste keskelt jätkuvad samuti.
 
Mida arvate “Teeme ära” talgutest ning kas ise ka osalesite koristustöödel?

Igasugune taoline ühiskonnale kasu toov ettevõtmine on igati tervitatav. Au ja kiitus korraldajatele ja osalejatele. Ise sel aastal osaleda ei saanud, kuid annan igapäevaselt oma panuse kasvõi sellesse, et meie loodus ja ümbrus oleks prahivaba.
 
Mida te arvate Eurovisioonist ning kuidas teile meeldis Ott Leplandi võidetud 6. koht Eestile?

Tore, kui traditsioonid jätkuvad. Veel üks võimalus olla eestlastel maailmakaardil. Oti lugu iseenesest on väga ilus, kuid ma ei pidanud seda eurovisioonilikuks looks. Samas kuues koht on kõva sõna.
 
Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Jah, ma tahaks kutsuda kõiki inimesi üles osalema Hope Relay jooksukampaanias, et koguda raha SOS-lasteküla heaks. See on nii tore ettevõtmine, mida peaks igaüks meist toetama.