OHMYGOSSIP – Ajakirjandustudeng ja blogija Piia P. on seadnud endale kõrged eesmärgid — särtsakal ja aktiivsel naisel on plaan kirjutada raamat ning saada saatejuhiks või peatoimetajaks. “10 aasta pärast tahaksin olla pereema, kes on juba midagi saavutanud (mõne ajakirja peatoimetaja või saatejuht). Minu kaks suurt unistust on anda välja raamat ning anda mõnele animafilmi tegelasele enda hääl, ehk on ka need juba 10 aasta pärast täitunud,” räägib Piia P. Gossip.ee’le.

Palun rääkige natuke endast: millega tegelete – kus koolis-tööl-huviringides käite?
Õpin praegu Tartu Ülikoolis ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal, I kursusel. Lisaks sellele töötan mitmes peres lapsehoidjana (et kooli kõrval ka raha teenida ja see on ka maru mõnus lõõgastumise viis.

Millal tundsite, et soovite ajakirjanikuks saada?
Gümnaasiumis olin enda koolilehe peatoimetaja mõned aastad ning eks sealt see pisik külge jäigi. Erilist jõudu ja tahtmist andis tegelikult Ingrid Veidenbergi meediakoolitus, millel osalesin vahetult enne gümnaasiumi lõppu. Eriala valides kahtlesin õpetaja ameti ja ajakirjanduse vahel. Esimene poolaasta ajakirjanduse erialal mõtlesin küll: „Kuhu ma nüüd sattunud olen?“ (lihtsalt põhiained tundusid kuidagi ajakirjandusest täiesti võõrad olevat, aga eks ajakirjanikud peavadki kõike teadma). Nüüd tean, et olen õiges kohas ja saan teha tulevikus seda, mida meeldib.

On teil eeskujusid ajakirjandusmaastikul? Millised teemad teile kõige südamelähedasemad on?
Eeskujusid on palju ning neid üles lugeda oleks pea võimatu, aga mulle meeldivad asjalikud ajakirjanikud (Madis Jürgen ja muidugi Pealtnägija meeskond). Teemadest ongi ehk uuriv ajakirjandus kõige põnevam… Samas ise tahaksin just olemuslugusid teha ning arvamust avaldada. Sellepärast ongi praegu ajakirjandust keeruline õppida: peab enda arvamuse maha suruma, sest uudistes peab ajakirjanik olema vahendaja.

Mitu tundi veedate umbes päevast arvutis?

Palju ja isegi liiga palju. Pea kõik meelelahutus on ju internetis ning koolitööd samuti, sellepärast ongi hea, et saan tööl olles sellest puhata. Õnneks tuleb kohe suvi ja siis ununeb arvuti ka.

Mis on teie hobid?
Kooli ja töö kõrval nii väga hobisid ei olegi. Mulle meeldib tegelikult tohutult fimost (ja muudest materjalidest) ise ehteid teha. Muud käsitööd teen ka, kui aega ja tahtmist on: seriaale vaadates kududa näiteks. Ise riideid teha või neid ümber teha tahaksin ka rohkem, aga õmblemise protsess ei meeldi (idee on alati hea, teostus samuti, aga õmblemine… Õnneks on mul super ema, kes alati aitab).

Kumba eelistate: kas 50 eset sekkerist või üks tunnustatud disainerilt?
Olen pigem taaskasutaja ning 50 eset sekkerist oleks midagi just mulle..

Rääkige palun natuke oma stiilist ja stiililemmikutest? Mis/ kes teid inspireerib?

Olen pisut hipilik ja lillelaps, sest ostaksin ära kõik lilledega pluusid ja kingad. Kõige rohkem meeldivad ikkagi riided ja aksessuaarid, mis on mugavad ja praktilised ning sobivad kandjale. Sellepärast ongi isetegemine ja sekkarileidude ümbertegemine minu jaoks sobivad. Meeldibki vaadata videosid ja õpetusi, kuidas midagi ise teha või teha vanast midagi hoopis uut. Tihti sealt inspiratsiooni leiangi.

Milline on teie meelest suurim moeaps?

Ma nüüd küll ei tea, kas seda just moeapsuks pidada, aga enesekindluse puudumine on 100% tujurikkuja. Inimene võib näha üliilus välja, kuid kui end peab pidevalt sättima ja kohendama, siis on ka teistel seda halb vaadata.

On teil mõni lemmikaksessuaar (aksessuaarid)?
Minu kõige lemmikum on kaelakett pooliku südamega, mida ma pea kunagi kaelast ära ei võta. Tunnen end selleta alasti, aga lemmikud on alati need, mille olen ise valmistanud. Need näitavad paremini, kes ma olen ning selliseid ehteid on hea kanda.

Mida arvate Eesti moest ja moekonkursitest?

Pole ehk nii väga kursis… Mulle meeldib pigem jälgida just nooremate tegemisi. Üks lemmikumaid on Kirke Talu, kes suudab üllatada ning enda loomingut vaatama panna.

Mida arvate online poodidest – usaldate või mitte? Kui tihti ise interneti vahendusel midagi ostnud olete?

Mulle meeldib asju proovida ja katsuda, selles ongi minu ostlemisretkede mõnu, aga kinke ja muud nodi olen ikka tellinud.

Milline isiklik saavutus (saavutused) on teile siiani elus kõige suuremat rõõmu pakkunud?

Eks selliseid pisemaid saavutusi (auhindade võidud tantsimise, näitlemise jms) on mul kogu aeg olnud. Ma arvan, et suuremad saavutused on mul alles ees.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mida te iial ei kannaks…
Olen tantsimise päras kandnud igasuguseid tobedusi (k. a prügikotti kraena jne), enam ei oskagi midagi karta.

Nimetage palun 5 rõivaeset, mis peaks igal naisel kapis olema…

Midagi pitsilist (pluus, kleit), midagi mustrilist (et ei oleks alati ühtvärvi igav), midagi neutraalset (beežis toonis kleit või jakk, mida vajadusel aksessuaaridega pisut üles vuhvida), midagi värvilist (must, hall ja valge muutuvad pikapeale igavaks) ja midagi erilist (riideese, mis teeb tuju heaks).

Kellena, kus näete ennast 10 aasta pärast? Kelleks soovite saada (olete juba saamas või saanud)?

10 aasta pärast tahaksin olla pereema, kes on juba midagi saavutanud (mõne ajakirja peatoimetaja või saatejuht). Minu kaks suurt unistust on anda välja raamat ning anda mõnele animafilmi tegelasele enda hääl, ehk on ka need juba 10 aasta pärast täitunud.

Kui kaua olete oma blogi pidanud? Mis on blogimise juures kõige vahvam?

Blogiga alustasin 4 aastat tagasi ning minu lugejaskond on selle ajaga üha kasvanud. Blogimise juures on minu meelest kõige lahedam just tagasiside. Ja see, et nii mõnigi sõber tuleb ja räägib: „Sa kirjutasi blogis sellest, mina arvan …“. Ehk blogi annab jutuainet.

Nimetage palun 5 blogi/veebi, mida ise igapäevaselt(nädalaselt) külastate?

Neid on muidugi palju, aga minu lemmikumad:
http://turquoisedreaam.blogspot.com/
http://turquoiseeee.blogspot.com/
http://365ideedmiseipeakseksisteerima.blogspot.com/
http://heartmari-liis.blogspot.com/
http://sandrelle.blogspot.com/