OHMYGOSSIP – “Ei hakka teid, armsad lugejad, tüütama pikkade akadeemiliste tekstidega, mille ise läbi olen pidanud lugema. Lihtsalt kultuuriloo aines pidime tegema lühiessee loomemajanduse teemal (millest mina ise näiteks kuulnudki ei olnud) ja tahtsin seda ideed ka pisut jagada, kirjutab blogija ning ajakirjandustudeng Piia P. oma blogis.

“Loomemajandus on majandussektor, mis põhineb individuaalsel ja kollektiivsel loovusel, oskustel ja andel ning mis on võimeline looma heaolu ja töökohti läbi intellektuaalse omandi loomise ja kasutamise. Ehk idee seisneb selles, et tulevikus on kultuur (kunst, muusika jms) tihedamalt majandusega seotud, kui me ehk arvatagi oskame (sest praegu prognoositakse, et majandus, selleks, et ellu jääda, peab muutuma).”

“Loomemajandus on hetkel maailmas tõusev trend ning väga paljud riigid on selle idee omaks võtnud ning enda vajadustele kohandanud.
Mina ise leian, et sellel oma plussid ja miinused, kuid kuna see on niivõrd uus idee, siis ei oska keegi selle tagajärgi veel täielikult ette näha. Arvan, et tänapäeva globaliseeruvas maailmas, kus iga väiksem riik võitleb enda kultuuri püsimise eest, on tuldud huvitavale lahendusele.”

“Loomemajandus on ju midagi, mis keskendub just lokaalsusele ja väärtustele, mis kohalikule arengule kaasa aitab. Kuna aga iga riik kohandab seda just enda tausta arvestades, siis võime kindlad olla, et kultuur jääb püsima. Miinusena võib välja tuua aga toetuste süsteemi, mis peaks veelgi paindlikumaks muutuma (kaduma peaks see “ühe vitsaga löömine”), samas ei ole Eesti turul ka palju investeerijaid. ”

“Noh, eks näis. Mingil määral on see oluline teema, sest mitmed riigid, kaasaarvatud Eesti on selle võtnud kui üheks võimalikuks fookuseks meie kultuuri ja majanduse arendamise strateegias.”