Kütuseärimees Heiti Hääl, kes oli käesoleva aasta 28. nädala võitja ja 36. nädala kaotaja, kirjutas Äripäeva peatoimetajale avaliku kirja.

“Eesti Vabariigis tegutseva ettevõtjana pälvin regulaarse tihedusega Teie poolt juhitava ajalehe tähelepanu. Nagu Äripäevas heaks traditsiooniks on saanud, “äripandavas” ja negatiivses vormis. Halb uudis müüb ja häid ei ole kahjuks ettevõtjatel juba ammu pakkuda. Iseenesest mõista ei ole ma siin mingi erand ja samasugune saatus, olla Teie poolt juhitava ajalehe tampivate rünnakute sihtmärk, tabab kümneid ja kümneid Eesti päritolu tegijaid rohkemal või vähemal määral pidevalt. Tean, Teie kollektiiv on selle üle uhke,” kirjutab Heiti Hääl.

“Ettevõtjate nurin tähendab Teie käsitluses, et sõltumatu ajakirjandus on õigel teel. Teie saate klikid ja kaasaparastajad, mina saan probleemid. Teie võidate ja mina kaotan. Raha. Sellepärast kaotan, et end Eesti ainsaks majandusleheks pidav Äripäev ei saa suures osas käsitletavatest teemadest vastutustundetult palju aru või on oma uuriva ajakirjanduse sildi all tehtavate lugude puhul laskunud end ühe ja tihti asjast huvitatud allika poolt manipuleerida. Seejuures tuleb Teie kumiiri Joakim Heleniusega nõustuda, et kogu oma pealiskaudsuse juures olete jätkuvalt väga mõjukad. Vaieldamatult iga monopoli peamine eelis.”

“Huvitav on seejuures see, et eriti häirivad Äripäeva just Eesti päritolu ettevõtjad. Sellest suvisest ühekordsest sähvatusest kutsuda üles tarbima eestimaist kaupa on väga vähe abi. Äripäeva puhul on see suisa silmakirjalik üleskutse, sest igapäevane tegevus on Teil täitnud juba aastaid risti vastupidist eesmärki. Ei taha Teiega tülitseda ega sõdida. See on ebavõrdne võitlus. Aga lihtsalt pealt vaadata, kuidas Eesti ettevõtjat ilma põhjuseta taote, ka ei taha. Suhelge inimestega ja Äripäev muutub kvaliteetsemaks ning sisukamaks leheks. Lugejast saab nädala võitja,” kirjutab Heiti.

 

Refereeritud artikli täisteksti lugege Äripäevast