Margit Jõgger on modelliärinaine, kes nopib tänavalt noored tüdrukud ja lennutab nad maailma moemekadesse kuulsate ja nõutud disainerite moodi näitama. Gucci, Chloe, Michael Kors ja paljud teised nimed ihkavad oma tooteid presenteerima kauneid modelle ja üheks nende väljavalituks on olnud ka just Jõggeri avastatud modell Karmen Pedaru, kes on modelliagentuuri nö põhitoode ja -teenistus, kirjutab Äripäev.

“Ma hindan ettevõtte rahalist seisu hetkel täiesti normaalseks. Kulusid on siin hoolega ja tulusid peab taga ajama. Vastavalt sellele, kui edukad tüdrukud mujal maailmas on, on see ka majandusaruandes näha,” räägib Jõgger naerdes ja nendib tõsiasja, et põhiline sissetulekuallikas on firma jaoks hetkel siiski komeedina moemaailma lennanud Karmen Pedaru. “See on väga julm väljend, aga jah. Kui sul on tippmodell, siis läheb elu paremaks,” märgib Jõgger veidi mõtlikumalt. Tal on välismaal vahendusagentuurid, kes esindavad vastavat modelli vastaval maal ja nende tulu on 20% ja emaagentuuri tasu on modelli iga teenistuse pealt 10%.

Sisuliselt peab olema üks tippmodell, et hoida vee peal tervet agentuuri. “See tuksub nii ülemaailmselt,” märgib Jõgger ja lisab, et mida kõrgemale tasemele modell läheb, seda suurem vastutus on emaagentuuril. “Tuleb töid ka selekteerida ja peab olema kõva süda, et öelda ära suuri summasid, sest need pole mingis osas prestiižikad. Läbirääkimine selles osas käib rahvusvaheliselt, kuid mina pean olema see giljotiin, kes langetab lõpliku otsuse,” lisab Jõgger.