Suurt tähelepanu äratanud pildil ajakirja Time viimase numbri kaanel imetab 26 aastane kahe lapse ema Jamie Lynne Grumet oma nelja aastast poega. Ema seisab rahulikult käsi puusas ja poeg seisab tema ees tabureti peal. Pildi kõrval on tekst: “Are you Mom enough?”

USA’s juba mõnda aega kestnud arutelu rinnapiimaga toitmise üle sai pärast ajakirja Time kaanepilti uut hoogu juurde.

Pildi mõte seisneb selles, et illustreerida ajakirjas olevat artiklit teemal “attachment parenting” (lähedane vanemlus, toim.), mis kujutab endast pedagoogilist filosoofiat, mille järgi last tuleb vanematega tugevalt siduda.

Filosoofia autoriks on lastearst William Sears ning Jamie Lynn Grumet on tema tulihingeline järgija. Ajakirjale antud intervjuus räägib ta, et teda ennast toideti rinnaga kuni kuue aastaseks saamiseni. Ta avaldab lootust, et seda ka tänapäeval tihedamini tehtaks ja et see oleks ühiskonna poolt aksepteeritud. “Mina kasvasin niimoodi üles ja mul pole mõttessegi tulnud oma lapsi teistmoodi kasvatada,” ütleb ta.

Kõige tugevama reaktsiooni osaliseks on pilt saanud Twitteris. Need, kes on rinnaga toitmise vastu leiavad, et pilt on provotseeriv ja vastik. Need, kes aga rinnaga toitmise poolt on, peavad pilti endale alandavaks kuna see on liiga väljakutsuv.

Pildi autor Martin Schoeller ütleb, et pani poisi sellepärast tabureti peale seisma, et rõhutada olukorra ebatavalisust. Ta tegi reportaazhi juurde pilte ka kolmest teisest emast.

“Oli tähtis näidata, et pole mingit stereotüüpi ema jaoks, kes seda tüüpi vanemlust harrastab,” ütleb Schoeller.