Eestit on vallutamas järjekordne beebibuum – seekord on iseäranis silmapaistvalt lapsesaamise käsile võtnud Eesti näitlejad. “Teeb rõõmu, et noored näitlejad ei arva oma karjäärile mõeldes, et peaksid lapse sündimise edasi lükkama,” ei nurise nukuteatri direktor Meelis Pai sugugi, et peab õige pea toime tulema naisnäitlejata.

Linnateatri naisnäitlejaist hakkavad peagi sünnitama sõbrannad Hele Kõre ja Evelin Pang, nukuteatris on lapseootel Laura Nõlvak ning – puhkusel Karin Rask ja Lee Trei. Lisaks on tuntud näitlejataridest õnnistatud olekus kaks teleseriaali “Kodu keset linna” osalist, Alina Karmazina Vanemuisest ja vabakutseline Kleer Maibaum. Märkimist väärib, et neli neist – Kõre, Pang, Rask ja Nõlvak – on pärit lavakunstikooli XX lennust, Elmo Nüganeni tiiva alt.

23. mail tütre sünnitanud Karin Rask usub, et beebi jaoks tuleb leida piisavalt aega: “Mulle on tähtis, et laps oleks esimestel eluaastatel võimalikult palju emaga koos, sest see loob talle edaspidiseks turvatunde.” Esiklapsega oli Karin rahulikult kodus: “Enne ei teinud ma midagi, kui Hugo kaheaastaseks sai.” Teatrisse naine vahepeal ei naasnudki, olles sügisel hõivatud saate “Laulud tähtedega” juhtimisega. Tema viimane rollisooritus jääb 2006. aastasse, mille lõpus sündis Hugo. “Teisegi lapse kõrvalt ei lähe ma väga kiiresti tööd tegema,” ei näe Karinit niipea teatris askeldamas.